"Теленор" пуска 4G услуги в България

0
До средата на месеца покритието на мрежата ще достигне 56,7% от страната
До средата на месеца покритието на мрежата ще достигне 56,7% от страната

"Теленор" активира 4G услуги в България от 1 декември.

До средата на месеца покритието на мрежата ще достигне 56,7% от страната, в това число всички градове с население над 200 хил. души и всички големи зимни курорти, съобщи главният изпълнителен директор на Теленор България Стайн-Ерик Велан.

До началото на летния сезон следващата година, компанията ще покрие и летните курорти, пише BIG5

Всички клиенти на Теленор ще ползват 4G услугите без допълнително заплащане до 31 януари 2016 г. Услугата ще е достъпна за всички клиенти с 4G устройства и SIM карти, които поддържат технологията.

Всеки потребител може да провери дала SIM картата му поддържа технологията, като се обади в телекома или изпрати безплатен SMS на номер 144. Смяната на картата се извършва безплатно от компанията.

Предвижда се също след 31 януари компанията да представи и нови търговски предложения, част от които ще бъдат обявени след началото на декември тази година.

От думите на главния технически директор на компанията Владимир Радойчич стана ясно, че в началото само трафикът на данни ще минава през 4G мрежата, а гласовите повиквания ще минават през 2G и 4G.

Теленор все още чака решението на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за получаване на допълнителни честоти. По думите на  Стайн-Ерик Велан се очаква в началото на 2016 г. КРС да освободи още честоти в 1800-мегахерцовата лента.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари