Телефон се „взриви“, докато се зарежда

0
Събуди ни експлозия, избухване, скочихме веднага и видях на шкафа един „фонтан“ от искри, разказва потърпевшата
Събуди ни експлозия, избухване, скочихме веднага и видях на шкафа един „фонтан“ от искри, разказва потърпевшата Видео: bTV

Собственичката на устройството е била на по-малко от метър

Телефон се „взриви“, докато се зарежда през нощта. За инцидента съобщи собственикът му, който в този момент е бил на по-малко от метър от устройството.

Събуди ни експлозия, избухване, скочихме веднага и видях на шкафа един „фонтан“ от искри, но не просто искри от огън, а разтопени частици от телефона“, разказа Диана Стойкова, която използва апарата вече 4 години, предаде bTV.

Преди да си легне го включва, за да го зареди, но със зарядно на друга марка. 5 часа по-късно тя, мъжът ѝ и едногодишното им дете са събудени от силния шум.

Това е гърбът на телефона и както се вижда изводът откъм зарядното е непокътнат, така че батерията е избухнала“, посочи тя.

Пластмасовият калъф на телефона се разтопява.

Остават и следи по нощното шкафче.

По-често се вижда „надуване“ на батерията, което причинява спукване, счупване на капака отзад, но възпламеняване много рядко“, разкри управителят и собственик на сервиз за мобилни телефони Иван Петров.

Според него причината не е в електрическата мрежа.

Не е сработила някоя от защитите - или на апарата, или на батериите, които са вградени“, посочи Петров.

Една стара батерия се зарежда бързо, разрежда бързо, получава се прегряване, получават се газове вътре в нея и те са силно запалими“, подчерта той.

Експертът съветва да не зареждаме телефоните си цяла нощ, да поддържаме батерията между 30 и 85 процента и да използваме сертифицирани кабели и зарядни.

Диана се разминава само с уплаха. „Ако аз бях на пътя на този взрив, не ми е приятно да мисля как щях да изглеждам“, каза тя.

От компанията производител заявиха, че проверяват случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    6
    DR MAXWELL
    Добър ден, искате ли да купите бъбрек или искате да продадете бъбрека си? Ако търсите възможност да продадете бъбрека си за пари поради финансов срив и не знаете какво да правите, тогава се свържете с нас днес и ние ще ви предложим добра сума пари от петстотин хиляди щатски долара ($500 000 USD) за вашия Бъбрек. Казвам се доктор Максуел Филип и съм невролог в болница BILLROTH. Нашата клиника е специализирана в Бъбречна и обща хирургия, а също така се занимаваме с закупуване и трансплантация на бъбреци от жив и съответен донор. Намираме се в Индия, САЩ, Малайзия, Сингапур. Ако се интересувате от продажба или покупка на бъбреци, моля, не се колебайте да се свържете с нас по-долу. Whatsapp: + 1 (850) 313-7832 Имейл: [email protected] С НАЙ-ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ Главен медицински директор (МЕЖДУНАРОДНА КОНСУЛТАЦИЯ) Д-Р МАКСУЕЛ ФИЛИП.
  • 4
    5
    До предходния
    Ей такива сте всички съвременни майстори-цървули дипломирани в гугъл. Тъпаци които щом са прочели нещо в гугъл или гледали в ютуб няма как да не е истина! Излезте малко от нета и гугъла, или извън него няма живот? Ай пускай порнохъба и ги подкарвай на ред онлайн майсторе.
  • 3
    4
    до 2
    А бе, пън, аман с това обосноваване. Трябва ли всеки, който напише нещо тук да се обоснове? А и дали някой е длъжен да ти пълни главата с акъл наготово? Имаш нет, имаш гугъл - чети! Ако не ти хареса това, което някой е написал ОПРОВЕРГАЙ ГО С ФАКТИ, бе дървен философ !:)
  • -3
    3
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Китайските боклуци са опасни.
  • 0
    2
    До долния капацитет
    Би ли се обосновал? Щото иначе доказваш онова за калпавия матрял..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари