Тексаски учени: Възрастните масово одобряват деца, които лъжат благородно

1
Учудващо е от колко ранна възраст децата се ангажират с нюансите в лъжата
Учудващо е от колко ранна възраст децата се ангажират с нюансите в лъжата

Това е в противоречие с факта, че децата биват възпитавани да не лъжат

Според ново изследване възрастните предпочитат да бъдат излъгани, съобщи „Мейлонлайн“, цитирайки изследване на учени от Тексаския държавен университет.

Според заключенията на учените децата, които казват истината, имат повече неприятности с възрастните в сравнение с децата, които предпочитат да си мълчат. Д-р Лор Бръмбейл, водещ автор на проучването, казва, че родителите се стъписват и натъжават, когато чуят брутална истина, изречена от деца, предава БТА. Това е в противоречие с факта, че децата биват възпитавани да не лъжат.

Проучването е направено сред 267 възрастни, които са гледали видеозаписи на деца между 6 и 15 години. Резултатите показват, че масово възрастните са с по-добри впечатления от децата, които „лъжат благородно“ или „се държат възпитано“.

Децата учат какво е честност при много трудни условия, казва д-р Бръмбейл. Растейки, те получават смесени послания. Учудващо е от колко ранна възраст децата се ангажират с нюансите в лъжата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари