Театър, музика и цирково изкуство се преплитат в "Лилиом - Легенда за любовта"

0
Премиерата на "ЛИЛИОМ - Легенда за любовта" е на 28 и 29 ноември​
Премиерата на "ЛИЛИОМ - Легенда за любовта" е на 28 и 29 ноември​ Снимка: Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе

Премиерата на "ЛИЛИОМ - Легенда за любовта" е на 28 и 29 ноември​ 

Предизвикателството да постави пиеса на унгарския писател Ференц Молнар приема младият и талантлив режисьор Ивайло Ненов. В състава на спектакъла се срещат няколко поколения актьори - участват едни от най-опитните артисти на русенска сцена, новите млади попълнения в трупата и деца от Детска театрална школа "Патиланци". Гост звезда в спектакъла е любимката на родната сцена Мая Бежанска, която заема една от главните роли. В мащабната продукция се преплитат три изкуства - театър, музика и цирково изкуство.

Лилиом е човек на крайностите, влюбен в светлините и усмивките на лунапарка и бягащ от проблемите на реалността. Ще успее ли да слезе от въртележката и да прекрати маскарада, когато съдбата го срещне с безусловната любов? Дали пътуването му до едно неочаквано място ще го научи да разпознава и да уважава границата между доброто и злото?

Пиесата на Ференц Молнар, написана преди повече от век, звучи изключително съвременно днес, а постановката на младия режисьор Ивайло Ненов ще ви очарова с невероятното смесване на реалност и фантазия, хумор, патос и ирония, нежност и трагедия.

Спектакълът „Лилиом“ на Драматичен театър „Сава Огнянов“ разказва легендата за съвременния човек, заменил искреното човешко общуване с привлекателния пъстър маскарад. Маскарад, в който никой не е това, за което се представя..."

Режисьор: Ивайло Ненов
Сценична версия: Ивайло Ненов и Ваня Георгиева
Превод от немски: Хрисан Цанков
Сценография и костюми: Борис Далчев
Асистент сценограф: Дарена Дончева
Музика: Пламен Мирчев – Мирона
Хореография: Деница Дончева
Фотография: Момчил Михайлов Студио

Участват: Тодор Лазаров, Моника Иванова, Мая Бежанска, Ивана Керанова, Дона Вълова, Мариана Крумова, Ростислав Дамянов, Милен Димитров, Ивайло Драганов, Крум Берков, Кадри Хабил, Венцислав Петков, Мартин Емануилов, Ростислав Панков, Катерина Борисова, Любомир Кънев, Надя Банчева, Деница Дончева и с участието на деца от ДТШ „Патиланци“.

Може да гледате "ЛИЛИОМ - Легенда за любовта" на 28-и и 29-и ноември от 19:00 часа на сцената на Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари