Тази вечер Айфеловата кула ще светне в цветовете на Белгия

0
Айфеловата кула ще светне в цветовете на белгийското знаме в памет на "жертвите, техните близки и целия белгийски народ
Айфеловата кула ще светне в цветовете на белгийското знаме в памет на "жертвите, техните близки и целия белгийски народ

"Айфеловата кула ще светне в цветовете на белгийското знаме в памет на "жертвите, техните близки и целия белгийски народ като цяло" след кървавите атентати в Брюксел", каза кметът на Париж Ан Идалго, цитирана от "Франс прес".

Ан Идалго, която изрази "цялата си лична солидарност и тази на парижани" разговаря със своя колега Иван Майер от Брюксел "за да засвидетелства болката и мъката, която споделя с него", се казва в съобщението, цитирано от Нова телевизия

"В тяхна памет тази вечер ще осветим Айфеловата кула в цветовете на Белгия", се казва в съобщението на кмета.

Символът на Париж беше осветен в цветовете на френското знаме след кървавите атентати разтърсили френската столица на 13 ноември миналата година, при които загинаха 130 души.

"Днес Европа е ударена в сърцето си. За пореден път атакуват фундаменталните й ценности: свободата, толерантността, хуманността и привързаността й към демокрацията. Изправени пред този враг, ръководен от омраза, смърт и фанатизъм ние сме длъжни да застанем прави. Нашият отговор трябва да е твърд и непримирим - да подсигурим сигурността на гражданите си... да акцентираме и да продължим действията си в областта на образованието, да живеем заедно и да поддържаме диалога между общностите. Ние няма да отстъпим", пише още в съобщението на Идалго. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари