Тъжната история на Лорина Камбурова

0
Момичето имаше много таланти, но труден и често не добър живот
Момичето имаше много таланти, но труден и често не добър живот Снимка: БГНЕС / Архив

Красивото и талантливо момиче остава рано без майка, после умира баща й, а на всичкото отгоре е страдала от белодробно заболяване

Лорина Камбурова е имала сериозно белодробно заболяване, заради което от една година чакала трансплантация на бял дроб. През това време ту се влошава, ту се подобрява. “Всички бяхме сигурни, че тя ще успее да се прибере, за да може да се направи трансплантация във Виена. Последните месеци обаче беше в болница в Москва съвсем сама. Накрая се разболя и от коронавирус, а причината за смъртта е тромб и емболия”, разказа актьорът Алек Алексиев. Той е братовчед на Лорина, която си отиде внезапно в четвъртък на 30-годишна възраст, пише Mila.bg

Повечето близки и приятели научават тъжната вест от колеги на Камбурова в Русия. Всъщност чрез публикации във фейсбук тръгва и мълвата за смъртта на младата жена. Всички се надяват това да е лоша шега, но малко по-късно се оказва, че е жестоката истина.

“Никой не знаеше, че тя има здравословни проблеми”, каза пред “24 часа” актьорът Тодор Дърлянов, който е сред първите, научили за смъртта на Лорина. Макар през повечето време Камбурова да е в Русия, двамата се чуват често през видеовръзка. “Да, стори ми се отслабнала, но изобщо не подозирах”, добавя той. Сам разбира, че колеги на приятелката му в Москва организират кампания за набиране на пари, за да я върнат в страната ни. Но всъщност никой от тях не е говорил с близките на Лорина дали имат нужда от средства - сами подемат акцията. “Изобщо няма нужда от това”, разказа още Дърлянов.

Алек Алексиев също потвърди, че никой от близките на Лорина не е искал парична помощ за връщането ѝ у нас.

Подобна информация се появи в социалните мрежи, но след разговор с нейни роднини призивите за пари са били изтрити.

Семейството и близките ѝ ще се погрижим за това”, каза още Алексиев.

Междувременно от външното министерство съобщиха, че дипломатите ни в Москва, които неотлъчно са се интересували и правили всичко възможно да облекчат съдбата на Лорина Камбурова през последния месец, са били в постоянен контакт с роднините. “Посолството ни в Русия продължава да оказва необходимото съдействие. То е изцяло ангажирано с осигуряване на възможност за бързо извършване на необходимите процедури и изпращане на тленните останки на Лорина Камбурова до България на опечалените роднини”, съобщиха от Министерството на външните работи вчера.

Ден след новината за смъртта ѝ приятелите на Камбурова вече се опитват да организират опело в София, с което да почетат паметта на Лорина, която си отиде толкова млада. Така всеки, докоснал се до таланта и лъчезарната ѝ усмивка, ще може да се сбогува с нея.

“Тя никога не спря да се бори за мечтите и вярванията си, като се справяше с всичко, което животът ѝ поднасяше, и загубите, през които минаваше. Тя се бореше докрай и винаги с усмивка”, разказа за Лорина една от най-добрите ѝ приятелки - Дели Алън, в емоционална публикация в инстаграм.

А животът на Камбурова наистина не е лек. Още в ранна детска възраст родителите ѝ се развеждат и грижите по нея поема изцяло майка ѝ. Тя е и човекът, който подтиква Лорина да заобича театъра - 6-годишна е, когато я записва в детска трупа. За всеки рожден ден на момиченцето майка му го води на опера.

Първата голяма трагедия за Лорина идва, когато тя е само на 12 г. - майка ѝ умира.

Детето никога не е подозирало, че жената има рак и се бори със зъби и нокти да оцелее. Вижда я как се качва на колата сама, за да отиде до болницата, но никой не ѝ казва, че майка ѝ се подлага на тежко лечение с химиотерапия.

Малко преди да си отиде обаче, тя помага на Лорина да се сближи отново с баща си и двамата наистина стават близки. Но за младото момиче се грижи основно баба му по майчина линия - Елена. Двете имат силна връзка помежду си - споделят си всичко една на друга, непрекъснато си разказват какво им се случва, когато Лорина заминава в София, за да учи в НАТФИЗ.

Преди да бъде приета в театралната академия, се засилва интересът ѝ към музиката. 17-годишна е, когато се явява в третия сезон на “Мюзик Айдъл”.

Когато чува три пъти “да” от журито Димитър Ковачев – Фънки, Дони и фолкпевицата Мария, е на върха на щастието си. Не стига до финала, но това ѝ дава увереност да продължи да се занимава с изкуството във всичките му форми.

Макар след гимназията да е приета в Икономическия университет във Варна, Лорина решава да се пробва на изпитите за НАТФИЗ. Приета е от първия път в класа на проф. Здравко Митков. Всичките си колеги чувства толкова близки, че сякаш има ново семейство в София. Но когато завършва академията и спира да вижда класа си често, на моменти се чувства сякаш останала без опора.

Тогава идва и големият шанс - получава роля в новия български комедиен сериал “Връзки”, в който си партнира с Михаил Билалов и Лилия Маравиля. Екипът на филма я открива покрай профила ѝ във фейсбук - виждат колко е красива, интересуват се от нея, а когато се срещат да поговорят, сами се убеждават колко е талантлива.

Лорина участва в турския сериал “Ездачи”, който се прави у нас през 2013 г. На снимачната му площадка се запознава с колегата си актьор Росен Пенчев, който също като нея се интересува живо от музика. Покрай разговорите си усещат, че не само мислят в една посока, но искат и да се развиват заедно. Така правят дуета си Ross'n Lorina, с който изнасят концерти на много места в страната. “Дуетът породи у мен желанието и аз да композирам, започнах да свиря и на китара”, разказва младата актриса пред “24 часа” в началото на 2018-а.

Именно тогава в ефира си Би Ти Ви пуска сериала “Скъпи наследници”, в който Лорина изпълнява една от главните роли. Това е историята на разединено семейство, което трябва да заживее на едно място, за да получи наследството си от 1 млн. евро. Само че има важно условие - всички да са заедно за 1 година в дома им на село.

В “Скъпи наследници”, който Би Ти Ви започва да излъчва отново от 31 май, Лорина играе Ана, която е влюбена в героя на Орлин Павлов. Тя е още много млада, неуверена, не знае накъде да тръгне в живота. Но малко по малко пораства и разбира какво иска да постигне.

“Харесвам я, защото е различна от мен, но и близка - всеки е преживял момент, в който не е знаел какво иска в живота си и е бил плах в мечтите си”, казва тогава Лорина за героинята си.

Две години по-рано тя понася нов удар - губи баща си. Той дълго се бори с кардиологичните си проблеми, преживява инфаркт, после и инсулт. Накрая трябва да чака за трансплантация на сърце. Отива си, преди да стигне до нея.

Загубите, болката, страданието, през които минава, оставят своите белези върху нея, но Лорина никога не го показва.

Винаги е усмихната, ведра, готова за нови ангажименти.

Тя е избрана да участва в официалния видеоклип, с който България се популяризира по време на председателството на Съвета на ЕС. В него с Бойко Кръстанов обикалят десетки красиви места в страната ни, за да покажат на всички колко е хубаво тук.

Година по-късно, през 2019-а, Лорина участва в руския филм “Любов и чудовища”, част от който се снима във Варна. В него си партнира с Кирил Кяро, познат на българската публика от сериала “Хрътката”, както и със звездата от “Хотел “Елеон” Роман Курцин.

Тя продължава кариерата си в руското кино и с постапокалиптичния сериал “Младите и силните оцеляват”. Често пътува по работа до Москва.

Последно заминава за там през декември миналата година, а през април е трябвало да бъде на премиерата на филма “Любов и чудовища”, в който изпълнява главната роля.

Не успява, тъй като е в болницата. Неин приятел обаче - руският фотограф Генадий Авраменко, я включва на видеоразговор и чрез камерата на телефона си ѝ показва всичко, което се случва на сцената. “Видях ревящата Лорина в болничното легло”, написа той с тъга във фейсбука си, след като научи страшната вест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари