Татяна Дончева: Преоблякъл се Илия, огледал се - пак в тия

0
Така оцени кабинета „Борисов” 2 лидерът на Движение 21 Татяна Дончева
Така оцени кабинета „Борисов” 2 лидерът на Движение 21 Татяна Дончева

"Оценката ми за Борисов и за втория му кабинет се изчерпва в две народни поговорки – „Вълкът козината се мени, но нрава никога” и „Преоблякъл се Илия, огледал се - пак в тия”. Така оцени кабинета „Борисов” 2 лидерът на Движение 21 Татяна Дончева в предаването „Тази събота и неделя” по bTV.

За ДСБ и Реформаторския блок

„Кръстът ще го носи не Петър Москов, а формацията ДСБ и целият Реформаторски блок (РБ). Има международни играчи и част от вътрешните, които биха желали да дадат възможност на ДСБ и на реформаторите да яхнат протеста, да яхнат вълната и недоволството. Позиционирането на Радан Кънев и Петър Москов в различни части (едните в партията, други в управлението), ви прави ездач с един крак”, заяви Дончева. Според нея няма как да се „язди коня” по този начин. „При наличието на Даниел Митов и Петър Москов в правителството, вие не можете да го яздите и ще се сурнете. По-добре да спрат да се упражняват”, препоръча Дончева.

„Екатерина Захариева е част от онзи бизнес кръг, който в момента е обрасъл властта”

„Нейният съпруг е обвързан със строителния бизнес, ще бъде вързан със Столична община и претенциите за мястото на Петър Диков. Кой адвокат става юристконсулт? Съпругат й е личният архитект на Плевнелиев в строителната му фирма. Захариева е била два пъти служебен министър. Никога не е била в съдебна зала”, обясни Дончева.

По думите й Екатерина Захариева е предназначена да уплътни поста, за който ГЕРБ нямат човеци.

„Ако бяха нова партия, разбирам, но когато си управляващата партия, за да нямаш хора, това означава, че не ги търсиш. Няма смисъл да питам за някакъв ремонт в АЕЦ „Козлодуй”. Може да й дадат 5 папки, момичето е назначено, защото е администратор, защото ще се сработи с Цацаров и няма да го закача”, подчерта Дончева.

За вота на недоверие от БСП към правителството

„За един глупав ход не мога да поздравя дори бившата си партия. За какво ви е този вот? Тази опозиция има значение да даде перспектива за алтернатива. По въпросите на съдебната система те имат най-ретроградната позиция. Даже управляващите от ГЕРБ, които нямат никакво желание да променят нищо и са си наредили великолепно къщичката и не желаят никой да ги безпокои, казват: „Я, да пуснем нещо, което имитира реформа”, коментира тя, допълва Topnovini.bg.

Според нея БСП са защитници на статуквото без даже да го ползват.

„Когат го подкрепяш и даже може да ти вреди и да те шантажира , ти си безумен човек. Аз съм напуснала БСП, защото съм убедена, че там не може да има никаква промяна и никакво свестяване на организъм в будна кома”, посочи Дончева.

Делото „Масларова”

„Масларова 11 млн. лева не е взимала. Ако в момента някой е много разколебан, това е, защото 5 години е тиражирано, че тя е откраднала 11 млн. лева. Това е мислене на прокуратура от социалистическо време”, каза още Татяна Дончева.

Източник: btvnovinite.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари