Татяна Дончева обясни ситуацията около лявата коалиция и защо остава в "Изправи се! Мутри вън"!

0
Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция точно във вида, в който тя беше и на предишните избори, поясни Дончева
Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция точно във вида, в който тя беше и на предишните избори, поясни Дончева Снимка: стоп кадър/Стандарт

Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция точно във вида, в който тя беше и на предишните избори

Това каза на брифинг лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция точно във вида, в който тя беше и на предишните избори. Всички споразумения, които се подписват допълнително с БСП, са договори и споразумения за взаимодействие. Те не правят никого нито коалиционен партньор, нито участник в изборите, нито от това произтичат обстоятелства, които Избирателният кодекс дава. Това, че някой е нарекъл широка лява коалиция, съжалявам но не отговаря на никакви изисквания“, коментира Дончева.

Тя подчерта, че „Движение 21“ е участник в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

Имах възможност в петък да обясня кое и защо. Смятам, че сме направили компромиси, които да гарантират излъчване на парламентарна формация, на здрава парламентарна група, която не може да бъде разрушена, яснота на приоритетите, разумно разпределение на позициите по различните региони и организация на нашата бъдеща дейност в избирателната кампания. Това е определящото. Отношенията ни с Николай Хаджигенов винаги са били проблемни още от самото начало на възникване на формата. Смятам, че и без да си подсказваме, някой ще разбере, че е по-добре да премериш преди да срежеш, отколкото обратното“, подчерта тя.

От своя страна Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“ добави: „Николай Хаджигенов не е тук. Широката коалиция, която беше промотирана, се разбира, когато бъдат върнати 400 000 гласа обратно в листите на „Позитано“. Според него това са пиар номерца. Бабикян изрази очакване да подобрят изборния си резултат на предстоящите избори.

От своя страна лидерът на формацията Мая Манолова заяви, че са потвърдили техните приоритети.

При нас водещо е гражданското начало. Ние сме единствената формация, която не отстъпи от обещанията си. Отстоявахме парламентът да бъде отворен за гражданите. Направихме комисия по ревизията. Очакването на хората е работата на тази комисия да продължи. Добре е, че служебното правителство продължава по разкритията на Комисията по ревизията“, отбеляза Манолова.

Тя добави още, че утре около 11.00 часа от „Изправи се! Мутри вън!“ ще подадат документи в ЦИК за регистрация за участие в изборите на 11 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари