Таско Ерменков: Цените на горивата ще станат европейски, ако продължим да клатим "Лукойл"

0
Унгария сигурно ще се присъедини към тези, които няма да ни допуснат в Шенген
Унгария сигурно ще се присъедини към тези, които няма да ни допуснат в Шенген Снимка: Bulgaria ON AIR

Унгария сигурно ще се присъедини към тези, които няма да ни допуснат в Шенген

Енергийният експерт от БСП Таско Ерменков одобрява решението на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд за таксата върху вноса на руски природен газ.

"Таксата не може да бъде обяснена - защо са 20 лв. за 1 мегаватчас и защо само за руския газ, а не за другите. Дискриминационна мярка, която противоречи на всякакви закони. Румен Радев се обявява като защитник на нормалността и законността в държавата. Тази такса няма да бъде събрана под никаква форма", категоричен е Ерменков в предаването "Денят ON AIR".

По думите му цялата работа е андрешковщина в държавен мащаб.

"Може да бъдем сигурни, че "Газпром" няма да се съгласи и е реално да има арбитраж от тяхна страна", смята Ерменков.

"А най-реално е, че си затворихме вратата към Шенген. Унгария сигурно ще се присъедини към тези, които няма да ни допуснат в Шенген. Скарахме се със Северна Македония по въпроса, с гърците ще се скараме, ще скочат и те, когато разберат, че това ще им се отрази на цената", обясни енергийният експерт пред Bulgaria ON AIR.

Според него управлението на "Булгаргаз" върви надолу и назад, а практически дружеството не е фалирало, но има риск от сценарий за фалиране и приватизация.

"Парламентът взе решение да задължи правителството да не признава вина и да предприеме мерки, за да ликвидира случая, за който ни обвиняваха, че ще платим 300 млн. евро и ще се случат страшни работи. Вчера излезе решение на европейския съд за отмяна на решението на ЕК, признаване на правото на БЕХ като политика, която е провеждала тогава, и запазване на държавната собственост върху "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", посочи Ерменков.

Гостът коментира още, че се очаква тази година печалбата на "Лукойл" да бъде 1 млрд. и до края на годината около 500 млн. лв. да влязат общо като данъци в хазната. Според него опитват да дестабилизират "Лукойл" по две причини: някой друг да вземе пазарния дял или да принудят собствениците да продадат "Лукойл" на приятна за управляващите фирма.

"Ако продължим да клатим по този начин "Лукойл", тези 500 млн. лв. сигурно няма да влязат и ще се вдигнат цените на горивата в България - ще станат съизмерими с тези в ЕС. Не може да очакваме минус 73 стотинки, ако държавата се занимава с определяне на цени, а не с това да бъде регулатор", изтъкна Ерменков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Ебанка на рушлямска ушанка
    Фалшивите анализи на тези тъпи кумуняси вдигат във възторг само тероруZZшлямските тролчета на Мутрофанката! ДГД, педали азиятски! ХАХАХАХАХА
  • 0
    2
    Няма проблем
    просто правят заплатите германски и цените не ни бъркат
  • 3
    1
    Ебанка в танка
    Германия-1.87;1.90 в 3 сутринта 1.78 Франция-1.99;2.02;2.07;2.12 Ако ви го начукат с тези цени, а те ще ви го начукат, защото много ви мразят, както и вие ги мразите (политиците) ще пищите, като непълнолетни украински проститутки в немски публичен дом. Но ще е мнооооого късно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари