Търсят се кръводарители в Русе за мъж с тежки изгаряния

0
Желаещите да се притекат на помощ доброволци, с кръвна група (0-), могат да го направят в Районния център по Трансфузионна Хематология
Желаещите да се притекат на помощ доброволци, с кръвна група (0-), могат да го направят в Районния център по Трансфузионна Хематология

Търсят се кръводарители с  кръвна група (0-) за мъж в тежко състояние

58-годишният Х.Г.Л от великотърновско село е в тежко състояние и с множество обширни и дълбоки изгаряния, 3-та степен, в следствие на битов инцидент. Раните заемат площ от една трета от тялото на мъжа. Към момента той е настанен в реанимацията на УМБАЛ „Медика Русе“ с опасност за живота и остра нужда от кръв (0-) нулева отрицателна, за да могат лекарите да продължат с лечението му, информира dnews.bg.

В продължение на няколко дни, след инцидента, мъжът е бил лекуван в дома си от знахарка. В следствие на забавянето на адекватното поведение, състоянието му се е влошило още повече. Той е транспортиран до русенската болница преди 6 дни с дълбоки и тежки изгаряния на лицето, шията, гръдния кош, гърба, горните и долните крайници.

След хоспитализацията, екипите на пластичния хирург проф. д-р Огнян Хаджийски и реаниматорът д-р Бланш Ангелова са извършили 2 операции. Предстоят следващи интервенции, които не търпят отлагане, но поради голямата площ и кръвозагуба не могат да се осъществят без кръвопреливане. До сега пациентът е получавал животворната течност от Центъра по трансфузионна хематология, но към момента и там имат затруднения с набавянето на нулева отрицателна (0-) група. Мъжът е живеел сам и няма контакт с близки и роднини, които да откликнат на нуждата му. За да бъде спасен, той разчита изцяло на добрата воля и желанието за помощ от десетина непознати души. При наличието на необходимото количество кръв, лекарите веднага ще имат възможност да продължат с оперативното лечение на пациента, а всяко забавяне би било фатално за него.

Желаещите да се притекат на помощ доброволци, с кръвна група (0-), могат да го направят в Районния център по Трансфузионна Хематология, на ул. „Независимост” №2, от 7:30 до 12:00 ч. като посочат, че кръводаряването е за пациента с тежко изгаряне от УМБАЛ „Медика Русе“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук