Тарикати опитаха от 1 винетка да направят 168 е-винетки

2
Има и десетки конвертирани месечни винетки за един и същи номер, алармира шефът на отдел "Информационно обслужване" в Националното тол управление
Има и десетки конвертирани месечни винетки за един и същи номер, алармира шефът на отдел "Информационно обслужване" в Националното тол управление Снимка: Economic

До 15-и януари по пътищата на България ще може да се пътува без винетка.

След тази дата обаче тол полицията и пътната полиция ще започнат да глобяват за липсата на винетки, обяви директорът на Националното тол управление в Агенция "Пътна инфраструктура" Антон Антонов на извънредна пресконференция, цитиран от БТА.

Той обясни, че в момента тече информационна кампания за шофьорите и заради това ще има гратисен период, преди полицията да започне да налага санкции. Освен това от АПИ установили, че повечето налични винетки изтичат в края на този месец.

Все пак Антонов призна също, че има проблем на граничните пунктове, тъй като там липсват портали за покупката на винетка.

До момента само на "Капитан Андреево" има такъв, а от днес би трябвало да бъдат внедрени още 4 на "Дунав мост". "До края на месеца на всеки граничен пункт ще се продават електронни винетки. От 7 януари ще разпространим мрежата от места, където ще се осъществява продажбата на винетки, а в момента чужденците могат да се информират чрез сайта на АПИ как да си купят такава винетка".

От днес се спира временно и конвертирането на хартиените винетки в електронни.

Според ръководителя на отдел "Информационно обслужване" в Националното тол управление Олег Асенов това се налага, защото „повече от 33% от опитите за конвертиране не са както трябва".

Мога да дам пример как 168 винетки са конвертирани за един и същи регистрационен номер на превозното средство. Има и десетки конвертирани месечни винетки за един и същи номер. Няма проблем в системата, потребителите просто се опитват да видят как системата ще реагира. Това обезсмисля процеса на конвертиране", обясни той.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари