Търговци предлагат износени гуми като здрави в интернет

0
Търговци предлагат износени и дори надупчени гуми като здрави в интернет
Търговци предлагат износени и дори надупчени гуми като здрави в интернет Видео: NOVA

Измамите зачестяват на прага на зимния сезон

Търговци предлагат износени и дори надупчени гуми като здрави в интернет. За това алармират зрители на NOVA на прага на зимния сезон. Сигнали за гуми с дефекти – „втора ръка” получават и в центровете за монтаж и демонтаж. Там вече започна поставянето на зимните гуми.

Най-отговорните шофьори вече започнаха да подготвят автомобилите си за зимните месеци. Виждате - в този сервиз вече тече и смяната на летните гуми със зимни. Изискването е дълбочината на грайфера да е минимум 4 мм.

Все по-често обаче шофьорите, които идват тук, търсят съдействие от техниците след като са попаднали на износени, налепени и дори надупчени гуми.

Гуми „втора ръка” – с отлично качество и атрактивна цена. Примамливите оферти привличат шофьорите в интернет на прага на зимния сезон.

Димитър Стоянов обаче не се доверява на атрактивните предложения. И тази зима ще заложи на чисто нови. Тъй като вече е попадал на гуми с дефекти, закупени от интернет.

„Гумата изглежда в перфектно състояние – така я презентират, но при монтаж – теловете се виждат… Правиш няколко километра, след това – теловете започват да се показват, балончета…”, разказва Димитър Стоянов .

Все по-често монтьорите в сервизите се натъкват на дефекти по гумите, които шофьорите носят за монтаж. Проблемите обаче излизат едва когато започнат да ги поставят на колата, разказва професионалният монтьор Иван Генов. 

С просто око не се вижда, но когато се завърти на баланса – се показва дефектът, който носи. Идват с гуми, които са закупили, за да ги ползват, а се оказва, че те не стават. Когато гумата тръгне да криви - най-често почва да губи въздух и се показват телове от нея – това пак трябва да се загледате и да я видите – може видимо да е добра гумата, но де факто не е”, посочва автомонтьорът Иван Генов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари