Тъпанджии се надсвирват на Национален фолклорен събор

0
Заявките за участие се приемат до 4 октомври 2014 г.
Заявките за участие се приемат до 4 октомври 2014 г.

Първи национален фолклорен събор надсвирване за тъпанджии „Ангел Кръстев“ ще се проведе на 17, 18 и 19 октомври в с. Кабиле, Община Тунджа. В събитието могат да се включат солисти и участници в народни състави. Основните цели на събора са популяризирането на българската народна музика и тъпана като един от най-разпространените инструменти във всички фолклорни региони на България, както и демонстрирането на майсторството на изпълнителите на този инструмент.

Съборът има конкурсен характер. Председател на журито ще е виртуозният български музикант Стоян Янкулов – Стунджи, който ще проведе и открит урок с участниците.

Участие могат да вземат всички изпълнители на тъпан – индивидуално или колективно със съставите, в които участват. Ще бъдат разделени в две възрастови групи до и над 25 годишна възраст.

Събитието се организира от Община Тунджа, кметството и читалището на с. Кабиле и Фолклорен ансамбъл „Тунджа”, с подкрепата на Министерството на културата.

Заявките за участие се приемат до 4 октомври 2014 г. на ел. поща:  [email protected], както и на адрес: Община Тунджа, пл. „Освобождение” 1, гр. Ямбол 8600, за събор надсвирване „Ангел Кръстев”. Повече информация на: www.tundzha.net

Заявките са на разположение на заинтересуваните лица и формации в общинския отдел „Култура”, на ул. „Цариброд” № 3.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари