Таксиметровите шофьори искат статут като на полицаите и лекарите

1
Ние сме уязвим бранш, при нас се качват пияни и дрогирани хора, казва председателят на Съюз "Такси"
Ние сме уязвим бранш, при нас се качват пияни и дрогирани хора, казва председателят на Съюз "Такси" Снимка: БГНЕС

Ние сме уязвим бранш, при нас се качват пияни и дрогирани хора, казва председателят на Съюз "Такси"

Таксиметровият бранш поиска статута на шофьорите да бъде изравнен с този на полицаите и лекарите, тъй като са под директна заплаха от пияни и дрогирани клиенти. Това коментира Стойо Стоев, председател на Съюз "Такси", предава Агенция Фокус.

"Искаме статут като на полицаите и лекарите, при нас се качват пияни и дрогирани хора, ние сме под директна заплаха", посочи Стоев. По време на срещата с главния прокурор Иван Гешев таксиметровите водачи са поискали прозрачност по делото за смъртта на таксиметровия шофьор в столичния квартал "Разсадника", обясни Стоев.

"Адекватно да се обработват всички доказателства по случая и да бъде внесено подходящо обвинение. Искаме когато срещу нас се извърши престъпление мярката, която ще се вземе срещу престъпника, да бъде същата като на бърза помощ и полиция", заяви още Стоев.

Трябва да се обмисли и паник бутон за директна връзка с тел. 112, допълни той.

"Утре имаме среща с министъра на транспорта Христо Алексиев и ще обсъдим всички тези теми. Агресията в българското общество продължава да расте, а на пътя тя е в най високите си нива. Крайно време е и ние да направим превенция на тези престъпления. Хората не трябва да си помислят да извършват престъпление. Трябва да се повишат и административните и наказателните мерки. Ние сме уязвим бранш, при нас се качват пияни и дрогирани хора. Ние сме директно под тяхна заплаха", допълни той.

Стойо Стоев отбеляза, че не се планират повече протести в столицата във връзка със смъртта на колегата им. Той допълни, че семейството му ще бъде подпомогнато от Съюз "Такси".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Найс, а?
    А пък бакшиша в таксито да стане задължителен със закон - идея! И още идеи: I-ва категория труд за таксиметровия бранш, пенсиониране на 45 г., безплатно гориво за таксито, безплатен автосервиз за таксито, тарифа: 10 лева за 1 км и други благинки ...
  • 4
    8
    niki
    криминален контингент със статут на полицай смях шибаните мангусти се самозабравиха
  • 2
    7
    робин худ
    И задължително да ги задължат да имат видеорегистратори за да може в всеки един момент от органите да се видим калкво точно са правили да се снима и в купето с звук отношението им към клиентите и другите учасници в движението че много измет станаха бакшиши както казах и предния коментар свидетелство за съдимост не могат да си извадят 90 на сто да не говорим каква измет неумита има измежду тях
  • 9
    6
    робин худ
    90 на сто крими контингент са таксиметровите водачи и се мислят за повече от всички нас ,ако шибания бакшиш не беше тръгнал срещу движението в едопосочната улица, сега щеше да си е в тях , но тарикат ли съм бате защо да спазвам крайно време е да се почнат прверки за грамотноста на всички шофйори и дали могат да напишат правилно едно обяснение една камара безграмотни малоумници с голяма самочувствие имат незаслужено шофйорски книжки че и безредици предизвикаха нападайки случайни преминаващи иначе казано шибани мръсни мангали безнаказани и като изядат дървото излизат на протести и се сещат за закона и човешките права с който спекулират постояно
  • 14
    5
    XMAN
    ХАХАХАХ И депутатски имунитет ще поиска утре шишо-бакшишо. Таксиджията разбира от всичко - от политика, от футбол, от финанси, от право. Недооценена гилдия са. Представителна извадка могат да решат всички проблеми в страната.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари