Таксиметров шофьор изнасили клиентка в София

0
Изнасилвачът е задържан за 72 часа в ареста
Изнасилвачът е задържан за 72 часа в ареста Снимка: БГНЕС/архив

По искане на Софийска районна прокуратура съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия В. Р. Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 2 от НК, съобщиха от прокуратурата

В. Р. е обвинен в това, че на 04.06.2019 г., в гр. София, се съвкупил с лице от женски пол – М. Ш., като я принудил към това със сила – бутнал М. Ш. на задната седалка на управлявания от него таксиметров автомобил и въпреки съпротивата от нейна страна и опита ѝ да го отблъсне от себе си, се съвкупил с нея против волята ѝ. За извършеното от него престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият В. Р. е осъждан, към момента срещу него се води и друго наказателно производство за извършено престъпление по чл. 152, ал.1, т.2 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 28.08.2020 г., прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на В. Р. за срок до 72 часа.

На 30.08.2020 г. съдът е уважил искането на Софийска районна прокуратура, като е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари