Така ли се бори Пенчо Милков с мръсния въздух - с поголовна сеч и бетониране!?

1

Кому беше нужно да се унищожават така необходимите ни за чист въздух дървета и зелени площи в Парка на младежта заради скейт площадка

След като предишният кмет на Русе Пламен Стоилов бетонира кейовата ивица, сега с подобна задача се е заел новият-стар кмет Пенчо Милков. Върху и без това малкото зелени площи в Парка на младежта се лее усилено бетон, видя Dunavmost.

Това стана възможно след като Община Русе реши да реализира проект по изграждане на скейт площадка. Прекрасна идея, но осъществена на неподходящо място. Защо общинска администрация, во главе с ресорния заместник-кмет, се предложили точно парковите тревни площи, не е ясно. Но е очевидно за всеки минувач как в момента се копае и се излива бетон в парковото пространство. Можеше тази скейт площадка да се направи и на кея, който и без това прилича на плацдарм, вместо на място за отдих. Или пък да се изгради на други общински терени, които никак не са малко.

Кому беше нужно да се унищожават така необходимите ни за чист въздух дървета и зелени площи?! Въпрос, който буди недоумение.

Безспорно е, че скейт площадка трябва да има, за да могат младите хора на Русе да спортуват и да се забавляват. Но категорично е недомислица строителството ѝ да нарушава екологичните норми и изконното право на всеки човек да има достъп до чист въздух и околна среда. В крайдунавския град и без друго виждаме, това което дишаме.

А уж кметът имал идеи как да се преборим с мръсния въздух. С поголовна сеч и бетониране, вероятно.

Изумление буди и фактът за какво са назначени тези зам.-кметове, главен архитект, проектант и прочие административни фактори по веригата, след като не са „предвидили“ какво ще се случи на зеленината в парка при строителни дейности?! Или за пореден път се оказва, че само гражданите милеят истински за природата в парка. Ръководните органи на този град имат други виждания.

Дано само не бетонират целия парк, че както се е почнало, натам отиват нещата!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    13
    До номер 8 -Крас Тряс
    Ти не знаеш, че там борове няма, а само широколистни и че не всички са изсъхнали и че като се сече, трябва да е с мярка и да се залеси ново, а не да се оголи, както Елеонора Николва направи преди години с кея под Рига... Абе все едни кметове си имаме, майката си тракат...а Пенчо трака и редица млади и не дотам млади колежки...
  • 4
    12
    Драганова
    Статията е точно, но непълна. В Парка на младежта има и друг голям строеж- на нов плувен комплекс. Там площта, която е обезобразена и силно запрашена е много по-голяма, отколкото на скейт парка, който е към края си. При това, товарни камиони с огромни и тежки товари преминават през и без това разбитите алеи в парка покрай тенис кортовете и по улица Битоля, където в района между блоковете Цибър и Осъм, строени през 1965 г. и не санирани до момент, има поне 10 по-големи и по-малки пропадания на пътна и тротоарна настилка. На облаците прах, дим и газове от камионите може да съперничи дори огненото торнадо в Боливия, но зам-кметовете Илиева и Недев са все така невъзмутимо спокойни, че си запазиха работните места и доходите и пет пари не дават за живущите във въпросните блокове и изобщо в района. Какво ли да кажем за многото парко места, които Пенчо Милков с гордост направи по протежение на улица Алеи Възраждане, макар че същата е като след бомбандировка, а алеята за велосипеди, успоредна на нея, е в същото окаяно състояние. Целта на Милков беше да привлече гласовете на заможните русенци в този квартал, които се знае, че традиционно гласуват за десни партии. Между другото, дали пък Милков нарочно не иска да асфалтира тази улица и велоалеята покрай нея, заради това, че в района живее и Елеонора Николова- негов върл опонент?! НО жертви са всички останали...
  • 3
    11
    реалист
    Много е тъжно да те управляват ПРОСТИ,НЕВЕЖИ хора, да премахват дървета, които не са посадили, нито техните "роднини"...ей простотията превзе така наречената малка Виена, от която НИЩО не остана... Един парк имаха русенци и него ще унищожат..басейни, скейт площадка.. само да са на върха, е и парка като премахнете, после какво следва ?
  • 2
    10
    Канада
    Дървар
  • 7
    9
    нунчо
    Дървета сече,котки и кучета не прибират да кастрират,а им правят безплатни хранилки и мръсотия до шия в Русе
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари