Таен свидетел срещу Брендо изчезна

0
Свидетелят обаче не е обявен за издирване
Свидетелят обаче не е обявен за издирване

Свидетел с тайна самоличност, който е трябвало да даде показания срещу обявения за кокаинов крал на Европа, издирван от румънските власти за наркотрафик и осъден на 20 години затвор в Италия Евелин Банев – Брендо изчезна.

Това стана ясно вчера на делото за пране на пари срещу Банев, по което той е подсъдим заедно с брат си, съпругата си и балдъзата си. То се гледа от Апелативния съд в София за втори път, след като последната инстанция отмени преди година оправдателната му присъда, информира Монитор.

В сряда стана ясно, че един от свидетелите по делото, който бил с тайна самоличност, не може да бъде открит. Той е търсен на посочения от него адрес, но жилището не било обитавано от години. Свидетелят обаче не е обявен за издирване. Стана ясно още, че от 2007 година той не е давал показания.

Съдебният състав вчера обаче разпита младия бизнесмен Константин Бобчев. 36-годишният мъж пристигна със скъп костюм в залата и заяви, че познава както Банев, така и съпругата му. Преди години той бил собственик на голяма агенция за недвижими имоти и Брендо се свързал с него, за да инвестира в парцели в страната.

Г-н Банев ми беше представен като сериозен бизнесмен с интерес в недвижимите имоти. Имал хора, които щели да инвестират много пари. Проведохме няколко срещи, но до сделки така и не се стигна. Или поне аз не си спомням“, обясни Бобчев като допълни, че по това време – около 2007 година агенцията, в която бил съдръжник, сключвала много сделки и той не можел да следи всяка една от тях.

Съдът близо час го разпитва и за фирмите, в които той има участие. Младият мъж обаче не можеше да си спомни имената, както и броят им. Според справки, изпратени от испанските власти обаче, той е бил упълномощен във фирма „Рос Стефано“, регистрирана в Малага. В нея участие имал и Брендо. Бобчев обаче не си спомни този факт. Той с изненада откри също и че е собственик на имот в Испания, за който дори не знаел.

През цялото време на разпита Банев седеше на една от задните пейки в съдебната зала с брат си и дори не поглеждаше към свидетеля. Не желаеше и да му задава въпроси. Единствената реплика, която съдебиня състав чу от него беше, че за него не представлява проблем делото да се гледа в отсъствието на адвоката му Ина Лулчева. Дори прокуратурата се възпротиви на това, но съдът сметна, че няма пречка, щом основния подсъдим Банев изявява желание.

Делото срещу Банев за изпиране на над 21 млн. лева от трафик на дрога се точи от години. Веднъж той получи присъда от 7 години затвор, а след това беше оправдан. Полседната инстанция обаче върна процеса за ново разглеждане.

На 9 юли 2013 година пък италиански съд постанови срещу Евелин Банев 20-годишна присъда за участие в престъпна група за международен трафик на кокаин. Втора инстанция също потвърди наказанието. Въпреки това вчера Банев дойде необезпокояван в Съдебната палата. Той беше в спортно облекло и без никаква охрана.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари