СЗО посъветва Украйна да унищожи опасните патогени в здравните си лаборатории

0
Бомбардировките на украински градове са увеличили риска от изтичане на заразни патогени
Бомбардировките на украински градове са увеличили риска от изтичане на заразни патогени

Бомбардировките на украински градове са увеличили риска от изтичане на заразни патогени

Световната здравна организация посъветва Украйна да унищожи особено опасните патогени, съхранявани в държавни здравни лаборатории в страната, за да се предотврати „всяко потенциално тяхно разпространение и поява на болести у населението", предаде Ройтерс.

Експерти по биосигурност казват, че движението на руските войски в Украйна и бомбардировките на украински градове са увеличили риска от изтичане на заразни патогени, ако някои от обектите, където се съхраняват, бъде засегнат.

Както и много други държави, Украйна има държавни лаборатории, които изследват как да се намалят заплахите от опасни болести, засягащи както животни, така и хора, включително и КОВИД-19.

Украинските лаборатории получаваха подкрепа от САЩ, Европейския съюз и СЗО. Те са в центъра на нарастваща информационна война откакто Русия започна нашествието си в Украйна преди две седмици, допълва БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Daa
    Интересно наистина. Някак тихичко се казва всичко това.
  • 4
    1
    А-хааа!
    За да не разберем от къде ни култивираха и изпратиха вируса на *китайската кашлица* и всичките ѝ разновидности и щамове ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари