СЗО: Някои мутации на КОВИД-19 не са податливи на ваксините

0
Въпреки това от организацията призовават да не се спира ваксинацията като процес в страните
Въпреки това от организацията призовават да не се спира ваксинацията като процес в страните Снимка: ЕПА/БГНЕС

Научните доказателства сочат, че някои от мутациите на Ковид-19 може да са значителни и да не са податливи на ваксини, съобщиха за РИА Новости от офиса на СЗО в Русия, позовавайки се на оценка от Европейската служба на СЗО

"Ваксинацията е важен инструмент за намаляване на предаването на вируса и колкото повече време отнема за ваксинация на хората в най-висок риск в света, толкова повече възможности даваме на вируса да се променя и мутира. Научните доказателства сочат, че някои от тези мутации могат да бъдат значителни и да се спасяват от действието на ваксините“, се казва в изявлението.

Организацията добави, че във всички страни е необходимо да се намали предаването на вируса, "защото той няма да намалее от само себе си без приемането на активни мерки“, предаде БГНЕС.

"На местно ниво предаването остава много високо в повечето страни. Европейската служба на СЗО получава съобщения, че варианти на вируса, предизвикващи загриженост, продължават да се разпространяват в цяла Европа, а ние продължаваме да научаваме и събираме данни за тяхното възможно въздействие. На фона на информацията, че някои варианти се разпространяват по-бързо, не трябва да забравяме, че самият Ковид-19 вече представлява сериозно заболяване и трябва да се вземат всички необходими мерки за контрол на разпространението му“, призова СЗО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук