"Свободна зона – Русе" има потенциал да се превърне в регионален икономически хъб

1
През март тази година “Свободна зона – Русе” ЕАД отбеляза 35 години от своето създаване
През март тази година “Свободна зона – Русе” ЕАД отбеляза 35 години от своето създаване

През март тази година “Свободна зона – Русе” ЕАД отбеляза 35 години от своето създаване

“Свободна зона – Русе” ЕАД е с потенциал да се превърне в регионален мултимодален и икономически хъб, казва изпълнителният директор на „Свободна зона – Русе“ ЕАД, Магдалена Иванова

През март тази година “Свободна зона – Русе” ЕАД отбеляза 35 години от своето създаване. Замислено като регионален експортно-импортен център, днес дружеството е доверен партньор, който предоставя успешни решения за своите клиенти, развиващи дейност на неговата територия.

Компанията управлява на практика най-голямата и добре развита зона от такъв тип в България

Зоната е разположена на обща площ от 370 235 кв. м. Разполага с 29 складови и индустриални сгради с обща площ от 30 000 кв. м. Предлага помещения с различни размери и височини, чиято площ варира от 430 кв. м до 3000 кв. м. Има възможност за преустройство на вътрешните пространства според индивидуалните изисквания на наемателите, съобразно конкретната необходимост.

На разположение са 20 000 кв. м открити складови площи, собствена жп и пътна инфраструктура, 400 метра кейова стена, пристанище за обществен транспорт с регионално значение, кран и възможност за обработка на товари и контейнери до 32 тона, автовезна до 60 тона, автомобилна рампа и митнически пункт.

Със стратегическото си местоположение до река Дунав, в пресечната точка на VII и IX европейски транспортен коридор, на 800 м от Дунав мост, лесен достъп до пристанище Русе-изток, в близост до две международни летища – Букурещ (ОТР) - на 85 км, и Варна (VAR) - на 190 км, дружеството има потенциала да се превърне в регионален мултимодален и икономически хъб.

С оглед наличието на обособена територия със статут “свободна зона” съгласно митническото законодателство, както и на терени, които не са под специален режим, пред мениджмънта на дружеството стоят много възможности за бъдещо развитие.

Осигурявайки условия за работа на предприятия от различни браншове на икономиката на своя територия – производство на метални и хромникелови изделия, специализирани съоръжения за фармацевтичната индустрия, препакетиране на ароматни вещества, депо за светли нефтопродукти и т.н., “Свободна зона – Русе” ЕАД се утвърждава като важен фактор за гарантиране на заетост в регион Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    HK
    Русе = Хонг Конг на Балканите. 😊 Да, ама не. Офшорките ги разрешават големите шефове на света и без тяхно позволение нещата не стават. Явно за Русе няма разрешение да се развива в тази посока, даже напротив. Всеки милион инвестиции в България първо преминава през София, Пловдив , Варна, Бургас и каквото остане - за Русе. Обаче Русе няма силно лоби във високите етажи и дотам.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари