Свлачище в мина взе над 20 жертви в Танзания

0
Процедурите за безопасност не са били спазени
Процедурите за безопасност не са били спазени Снимка: БГНЕС

Процедурите за безопасност не са били спазени

Двадесет и двама души са загубили живота си след свлачище в мина в Северна Танзания, съобщиха официални лица. Инцидентът е станал в района на Симую на над 500 километра северно от столица Додома.

"Приключихме спасителните операции, броят на загиналите остава 22, всички мъже", каза изпълняващият длъжността командир на противопожарните и спасителни сили в региона Фаустин Мтиту.

"Убедени сме, че няма повече тела, блокирани в развалините", каза той, добавяйки, че процедурите за безопасност не са били спазени в мината.

Президентът Самия Сулуху Хасан изрази своята покруса от инцидента, отдавайки почит на жертвите, предаде БГНЕС.

"Тези събратя танзанийци бяха дребни миньори в района, опитвайки се да изкарват прехрана за себе си, семействата си и допринасяйки за развитието на нашата страна", написа тя в платформата X.

Властите не предоставиха подробности за причината за инцидента. Танзания е четвъртият по големина африкански производител на злато, един от основните източници на чуждестранна валута за източноафриканската държава. Инцидентите в рудниците не са необичайни, като миньорите често нямат необходимите инструменти и материали за безопасна работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари