Свлачище уби 18 души в Колумбия

0
30 души са ранени
30 души са ранени

30 души са ранени

Свлачище в северозападна Колумбия уби най-малко 18 души и рани около 30, съобщиха местните власти.

Пътят, свързващ градовете Меделин и Кибдо, беше временно затворен, след като бе блокиран от няколко свлачища, каза през АФП служител от кабинета на губернатора в департамент Чоко, цитиран от Actualno.com.

"По пътя много хора са излезли от превозните си средства, за да се подслонят в къща близо до община Кармен де Атрато, но за нещастие свлачище ги е затрупало". Вицепрезидентът Франсия Маркес обяви, че около 30 души са ранени.

Хайме Ерера, кметът на Кармен де Атрато, каза пред местната телевизия "Каракол", че хората са "сериозно ранени" при свлачището, докато други все още са в капан под него.

Изображения в социалните медии и телевизионни канали показват колите, унищожени от кал и камъни.

Департаментът Чоко, който граничи с Тихия океан и е дом на огромна тропическа гора, беше обект на обилни валежи през последните 24 часа.

Докато Колумбия преминава през период на суша, Институтът по хидрология, метеорология и изследвания на околната среда по-рано предупреди за риск от проливни дъждове в няколко департамента, граничещи с Тихия океан и Амазония, предава БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари