Свлачища се активизираха след дъждовете в село Старопатица

1
За около час и половина са паднали над 100 литра дъжд
За около час и половина са паднали над 100 литра дъжд Снимка: Дани Нинкова, БНР

За около час и половина са паднали над 100 литра дъжд

След проливния дъжд вчера над село Старопатица в община Кула, мостът към гробищния парк е пробит на две места, свлачища са се активизирали, има наводнение дворове. За около час и половина са паднали над 100 литра дъжд, каза кметът на селото Николай Николов, цитиран от БНР.

"Този мост за гробищата на две места го е пробила водата. На три места има свлачища, са се активизирали. Залети са доста дворове. Има една улица изнесена, има камъни на един площад, 4-5 тона камъни трябва се изчистят", каза Николай Николов.

За щетите и пораженията е уведомен кметът на община Кула Владимир Владимиров, който е обещал в понеделник да изпрати багера на общината или да плати на някой от местните земеделски производители за извозването на камъните.

Възстановено е електрозахранването на селото снощи към 21:00 часа. Без ток са били и съседните села Раковица, Подгоре, Шишманово, допълни Николай Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Този кмет не става
    Този кмет на село Старопатица не става гледа си само бизнеса с дървата и нищо друго не го интересува открай време най-вече заплатата вместо след дъжд качулка можеше този багер да изчисти предварително но кой да се сети от това пари не се изкарват и няма заплата и далаверка не сега на хората дворовете и улиците всичко да е изкопано което е правено преди една година и най-смотания местен за кмет на селото ще се справи с този проблем, че дори и бавноразвиващ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари