Свилен Иванов: Приемаме нови мерки в понеделник

7
Ситуацията в Русе е тревожна
Ситуацията в Русе е тревожна

"Ситуацията в Русе е тревожна, разпространението на заразата вече е дифузно и затова ще предприемем нови противоепидемични мерки на територията на цялата област." 

Това каза за „Монитор“ Свилен Иванов, временно изпълняващ длъжностите областен управител и председател на оперативния щаб за борба с коронавируса.

Заместникът на областния управител Галин Григоров се наложи да поеме функциите му, тъй като и губернаторът, и другият му заместник – Валентин Колев, са с коронавирус и са под карантина за 14 дни.

Дали сме възможност на всички кметове на територията на областта, на РЗИ и другите отговорни институции да помислят няколко дни какви мерки да предложат и в понеделник, 26 октомври, когато ще е заседанието на щаба, да ги коментираме и приемем“, поясни Иванов.

Той сподели, че е много притеснен от ситуацията с разпространението на COVID-19 в областта. За първи път от началото на пандемията вчера (22 октомври) са констатирани 55 нови случая. Починалите с коронавирус досега в областта са 27, като 10 от тях са от дома за възрастни хора „Възраждане“, където имаше огнище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Почивката - Просто си гледаш децата на друго място.

Харесай Дунавмост във Фейсбук