Свидетели на самозапалването от любов: Изнесоха два въглена

0
Пред повече от 10 свидетеля Георги се полива с бензин, прегръща любимата си Юлиана (дясно) и драсва клечката
Пред повече от 10 свидетеля Георги се полива с бензин, прегръща любимата си Юлиана (дясно) и драсва клечката

Кога и откъде 47-годишният Георги Георгиев е купил бензина, с който се самозапали, прегръщайки колежката си Юлиана Бонева?

Това е основният въпрос, който изясняват столични криминалисти за инцидента от четвъртък, когато мъжът и жената пламнаха в офис на фирма на ул. “Люлин планина” в София. Основната хипотеза на криминалистите е, че Георги е взел тежкото решение секунди след скандал с Юлиана, пише 24 часа.

Двамата се скарали около 12 ч на обяд. В следващите 20-ина минути Георги изчезва и никой от работещите в двата съседни офиса не го е виждал. Предполага се, че именно тогава 47-годишният мъж е отишъл до бензиностанцията срещу “Пирогов” и е купил запалителната течност.

След това се полял с нея в офиса си и отишъл до този на Юлиана. Пред повече от 10 свидетели Георги я прегърнал. Хората били смаяни заради тежкия скандал отпреди минути. Само секунди по-късно обаче изненадата им преминала в шок, когато Георгиев, държейки Бонева, драснал клечката и се самозапалил. Колегата им Александър Груев се притекъл на помощ. Пламъците го облизали, но мъжът се отървал без сериозни наранявания. Хартията и пердетата в офиса също пламнали.

Наложило се свидетелите на любовната драма, достойна за финал на пиеса на Шекспир, да изключат електричеството, за да предотвратят по-големи поражения и токови удари. Те извикали пожарната и Бърза помощ с треперещ глас. Пристигнали 4 коли с огнеборци и 3 линейки. “Беше нещо ужасно. Видях как изнесоха два въглена. По Юлиана и момчето не беше останал и сантиметър кожа”, разказа свидетел на минутите след драмата. Някои от колежките на Бонева пък треперели и им трябвали успокоителни, за да успеят да дадат показания.

Фирмата, в която работят жените, е предложила да наеме психолог, за да се справят с преживения ужас. Юлиана Бонева е била съсобственик на 7 фирми, сред които и “Рада бг” и “Канина 2009”, в чиито офиси се разигра драмата. Жената е и финансов директор на популярната верига пицарии “О'Шипка”, а Георгиев бил служител в нейния отдел.

“Между тях никога не е имало връзка. Нямаше и как да има”, категоричен бе един от съдружниците на Бонева. Заради изискването бензин да се налива само в специални туби обаче, ченгетата не отхвърлят версията Георгиев да се е сдобил с бензина по-рано и да е планирал посегателството, а скандалът да е бил само последната капка, преляла чашата на търпението му. Тази версия обаче се отхвърля от повечето психолози. Такова е и мнението на проф. Калин Гайдаров, преподавател в Нов български университет и бивш шеф на Института по психология към МВР.

В прокуратурата е образувано следствено дело срещу неизвестен извършител. Георгиев и Бонева са в “Пирогов” с 90% и 80% изгаряния. Борбата за живота им продължава.

Калин Гайдаров: Смесил е омразата и свръхотдадеността

Това не е планирано престъпление. Най-вероятно афектиран от скандала, Георгиев е запалил себе си и любимата си, която го е отхвърлила. Това каза за “24 часа” криминалният психолог Калин Гайдаров. “Личността е много динамично образувание, което се влияе от много фактори. Любовта е много силна психологическа инвестиция, която дава различни резултати и отклонения при отказ”, посочи той.

При любовта човек търси паритет на даване и получаване. Когато не сме доволни, ставаме агресивно настоятелни и смесваме свръхотдаденост и омраза, посочи Гайдаров. Според него запалването не е планирано, а емоционално решение след скандала между Георгиев и Бонева. “Това е ситуативносвързана отмъстителност”, обясни психологът. “В неговата глава тя е негова.” Дори на биохимично ниво се получават функции, които влияят на поведението, аргументира се той. Няма специфичен профил на личността, отговарящ на това деяние, каза психологът.

По думите му това е една трагедия, която е можело да бъде избегната.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари