Свидетел на тежката катастрофа твърди, че Семерджиев не се е опитал да спре

5
Васил Трифонов така и не чува спирачки, а само удар
Васил Трифонов така и не чува спирачки, а само удар Снимка: БТА

Васил Трифонов така и не чува спирачки, а само удар

Свидетел на тежката катастрофата, отнела живота на две млади жени, твърди, че шофьорът Георги Семерджиев е карал с над 100 км. в час и дори не се е опитал да спре.

В нощта на 5 юли, около 23 ч. Васил Трифонов е в дома си, в близост до кръстовището на бул. „Черни Връх“ и „Арсеналски“.

Изведнъж се чу много силен звук от удар, последван от тътен. Понеже там често се случват катастрофи, обикновено те са със силно скърцане на спирачки и след това удар. Тук нямаше. Аз затова и не излязох веднага, защото реших, че нещо много тежко е паднало върху булеварда. След 3-4 мин, когато излязох, видях само таксито с шофьора, който обикаляше около него и започналата суматоха“, разказа пред bTV той.

За няколко минути на мястото пристигат множество полицейски коли и линейки, районът е отцепен, а движението спряно.

Васил казва, че не е чул спирачки, а само удар. Той е категоричен, че в квартала редовно се кара с превишена скорост.

Това беше въпрос на време да се случи, специално в този район. Вече говорейки като жител на „Лозенец“ и живеейки в съседство с този булевард. Гонките там лятно време са ежедневие, пистови мотори, коли, които форсират по булеварда. И мерките трябва да бъдат много по-сериозни, включително и промени в законодателството“, казва Васил, а решението според него са строгите наказания.

Смята, че Семерджиев е карал с над 100 км в час. „При ляв завой, излизайки от „Арсеналски“ и включвайки се на „Черни връх“, автомобилът има много път да извърви и пресича няколко платна. Таксиметров шофьор, който е опитен, да не забележи автомобил и то от лявата му страна, това означава, че той е имал 1 секунда реакция. Ако в тази секунда той е погледнал на дясно, за да погледне дали платното е чисто от пешеходци, той е имал 1 секунда време, за да види профучаващият автомобил през него, но той просто не е спрял, защото вече е правил маневра, за да завие. Явно нещо го е забавило, за да се случи още по-лоша картина. Просто той е извадил невероятен късмет, че му е отнесена само предницата при такава скорост, но пак ви казвам, нямаше звук или индикация за намаляване на скоростта, това обикновено се чува“, разказва Васил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    В,П.
    Комунистите от Русе май не знаят ,че дрогираното плашило е внук на техния идол генерал АТАНАС СЕМЕРДЖИЕВ ! Дерзайте другари....!
  • 7
    3
    МИРОСЛАВ БАЛЧЕВ
    Прави впечатление, че и убиецът на Милен Цветков не е опитал да спре. На хора в такова душевно състояние и приповдигнат дух не им е много-много до спиране, пък и скоростта е много висока, а времето за спиране - кратко. Да си вдигни човек крака от газта, да натисне съединителя с левия крак, да набие спирачката с десния - дори човек да има желание, дори да тръгнат някакви нервни импулси в посока мърдане на краката за да се спре колата - отнема време, а в тези ситуации 1 секунда е адски много. При скорост 100 км/час колата минава 27,7777 метра за 1 секунда и всичко, което се намира на пътя и бива У-БИ-ТО!!! И всички тези кретени могат да сметнат колко правят 3 водки по 3,34 лв., а не могат и не искат да сметнат колко хора биха могли сега да бъдат сред нас живи и здрави. Не, мястото на установените убийци на пътя е в затвора, в изолация от обществото за тяхно и обществено добро. Особено в пешеходни зони, на пешеходни пътеки, на тротоари, на светофари и др. аналогични. Убийството при тези обстоятелство демонстрира върхова асоциалност и нахалство, несъвместими с обществените норми и правото на всеки един от нас на живот.
  • 6
    2
    българин
    Че как и защо да спре като е пиян, дрогиран и е чадър отнякъде си отгоре.
  • 5
    1
    Санкция, санкция, санкция!
    Парични глоби - това трябва! На българина не му ли бръкнеш дълбоко в джоба - няма да има управия! Но грешника да си плаща веднага нарушението - Държавата да си събира глобите без компромиси! Може паричната глоба да се плати със SMS - веднага и на място или чрез Данъчната служба с % лихва. Толкова ли е трудно да се реши проблема - депутатите да не дремят, а да го задействат решението!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари