Светослав Войчев: Няма възобновяване на пожара, само пропушване

0

Нормално в следващите два-три дни да има все още пушеци на локални места, обясни главният инспектор от пожарната в Русе

Няма възобновяване на пожара в гората край кварталите „Средна кула“ и „Долапите“, съобщи гл.инспектор Светослав Войчев от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“-Русе във връзка с публикации, че отново има пламнало огнище.

Към момента има единствено забелязано пропушване, което е на същия фронт, но няма пламъчно горене, което да е повод за притеснение. На място от вчера дежурят непрекъснато представители на Горското стопанство, а към терена с пушек са изпратени два автомобила на пожарната, които да проверят ситуацията и да се намесят, ако има нужда, информира Русе Медиа.

Войчев обясни, че е нормално в следващите два-три дни да има все още пушеци на локални места предвид високите температури и засегнатите при пожара траверси и дебели дънери. Обикновено тлеенето им продължава около три дни. Екипите на пожарната са на място и са ангажирани както да следят периметъра, така и да омокрят направените просеки.

От пожарната отново подчертаха, че към момента няма опасност за къщите и хората, както и от разгаряне на пожара отново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Ами
    то ако се разпали ще е от вятъра на някой влак, хубаво е да се знае , че влакове минават през час, така че по теорията на комисаря и Пенчо , пожарните коли трябва да се разположат по жп линията.То цяла Европа гори ...Да вземем като демонтираме Дунав мост / да се оттървем от камиони в града/, да затворим и жп линиите - да се оттървем и от пожарите
  • 4
    1
    Стар
    Тлеенето е безпламъчно горене.Наистина няма място за притеснение.Дано не излезе ветрец.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари