Светлин Русев: От 11-годишен имам удоволствието и честта да съм част от "Мартенски музикални дни"

2
Целта на музиката е да обединява, сподели Светлин Русев
Целта на музиката е да обединява, сподели Светлин Русев Снимка: Facebook

Целта на музиката е да обединява, сподели Светлин Русев

"Мартенски музикални дни" в Русе за мен е неотложна ежегодна среща. От 11-годишен имам удоволствието, честта и гордостта да съм част от този фестивал". Това каза известният цигулар Светлин Русев, цитиран от БТА.

Той добави, че с огромно нетърпение очаква срещата с публиката на "Мартенски музикални дни", чието 62-о издание се провежда от 16-и март до 2-и април в Русе. "Ако някоя година съм пропуснал участие, то на следващата наваксвам с два концерта", каза музикантът.

На въпрос дали днес е по-трудно да си творец днес, когато светът като че ли влиза от криза в криза, Русев отговори, че не е трудно, но може би е още по-отговорно. "Начинът, по който се докосваме с нашето изкуство до хората - чрез това трептене, вибрации и резонанс, може би ги кара да забравят техните грижи и ги прави щастливи. Това за мен е една терапия. И колкото по-трудно става, толкова по-голяма отговорност носим като творци и изпълнители", каза Русев.

Според него, за да може повече хора да открият и обикнат класическата музика, те трябва да бъдат поканени. "Трябва да поканим тези хора и в момента, в който се докоснат до това изкуство, съм убеден, че ще се връщат с удоволствие. Разбира се, ако са присъствали на качествен концерт", заяви цигуларят.

По думите му целта на музиката е да обединява. "Тя е едно от многото неща, които помагат на нашето общество", каза Светлин Русев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари