Светлана Тихановска ще бъде изслушана в НС

0
Лидерът на беларуската опозиция ще участва в парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз
Лидерът на беларуската опозиция ще участва в парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз Снимка: ЕПА / БГНЕС

Лидерът на беларуската опозиция ще участва в парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз

Днес в парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз на българския парламент ще бъде изслушан лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановска.

Тя ще разкаже за съпротивата на беларуските демократични сили срещу войната в Украйна и режима в Беларус, информира БГНЕС.

Светлана Тихановска, която от 11 август 2020 г. живее извън Беларус,беше осъдена на 15 години затвор, след като на президентските избори през 2020 година се изправи срещу държавния глава Александър Лукашенко. След вота започнаха големи протести, като опозицията обвини президента, че е спечелил с измами.

Агенцията припомня, че само преди десетина дни в затвор в Беларус почина известният опозиционен активист Игар Ледник. Той излежаваше присъда за "клевета" срещу президента Александър Лукашенко. Игар Ледник, който бе на 64 г., бе член на Беларуската социалдемократическа партия (Грамада), активист и журналист. Светлана Тихановска осъди "несправедливостта и невероятната трагедия". "Режимът убива беларуси в затвора, които искат да променят живота на страната си към по-добро", каза още Тихановска.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    фена на Путин
    Като в нашата страна ли ще променяте "за добро"? Ако е така, бая лъжете. Като цяло, безобразна лъжа е, че тази е лидерка на някакви опозиции. Това е навални номер 2, американски агент, щедро финансиран да изяде страната си отвътре и да я размаже. Спрете да заблуждавате хората, че демокрацията съществува някъде по света и че води до хубав живот. Не, не води до никакъв хубав живот, ограничава свободи, спира интервюта по национални радиа, унищожава кариери на инакомислещите и съсипва суверенитета на всяка една държава в полза на една единствена.
  • 6
    1
    Росен Гацов
    Курва на исляма, вселенска блудница, иска така да промени живота в Беларус както на нас ни го нахакаха Ричарт Ран и Роналд Ът преди 30 и кусур години. Така се атлантизирахме, че по улиците само мръсотия, смрад, цигани, пенсионери и лапета курви и наркомани.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари