Студентка спаси пострадали в катастрофата на пътя София - Варна

13
Счупения прозорец, през който младата жена успяла да излезе и да помогне на останалите
Счупения прозорец, през който младата жена успяла да излезе и да помогне на останалите Снимка: 24 часа

Счупения прозорец, през който Билгюл успяла да излезе и да помогне на останалите

Студентката Билгюл Харунова, която спаси оцелели в катастрофиралия автобус на пътя за Варна, сама се отървала по чудо. Бъдещата акушерка от Омуртаг отстъпила място №3 зад шофьора на млад мъж, който в кървавото меле е загинал на място. Билгюл учи във великотърновския филиал на МУ-Варна и във фаталната нощ се прибирала към родния си Омуртаг, заради здравословен проблем на майка й.

"Татко ми се обади, че майка ми е зле и ще я карат в спешна помощ. Мястото ми беше на предните седалки, точно зад шофьора, където аз не седнах, защото беше седнало едно момче, отстъпих му мястото и минах на задните седалки", разказа през "24 часа" 20-годишната студентка.

Автобусът София - Варна трябвало да потегли от Велико Търново в 22:45 часа, но закъснял, заради снеговалеж край Севлиево. Четирима, освен шофьора, пътували в нощния курс - Билгюл, младият мъж, две момичета и възрастна жена.

"Аз си пуснах музика както винаги. Изведнъж стана, за няколко секунди. Преобърнах се и паднах на стъпалата на задната врата. Блъснах си главата някъде, нещо тежко падна върху крака ми. Не знам как се измъкнах оттам. После счупих стъкло, излязох навън. Чух някакви звуци вътре в автобуса, пак влязох да изкарам и момичетата, бяха две. Изкарах ги и после дойде бърза помощ, доколкото си спомням", разказа 20-годишната студентка.

"От шока, не знам колко съм разбрала, но момчето, което бе заело моята седалка, е починало на място", допълва тя.

Оказва се, че младата жена се е втурнала да помага на останалите в автобуса, а тя е била най-тежко пострадала. С фрактура на дясна подбедрица и фрактура на черепа от лявата страна, тя е освободена за домашно лечение.

Билгюл е една от най-добрите студентки в медицинския филиал във Велико Търново, каза ръководителката му доц. Дияна Димитрова. "Изключително бързо се ориентира в обстановката и действа. Може би Господ я е изпратил там", допълни доц. Димитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари