Студент от Русенския университет получи визата си за САЩ лично от Кенет Мертен

0
Това лято Кирил ще работи в ресторант в Масачузетс
Това лято Кирил ще работи в ресторант в Масачузетс Снимка: U.S. Embassy Sofia / Facebook / архив

Това лято Кирил ще работи в ресторант в Масачузетс

Посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен лично връчи визите на петима от тазгодишните участници по програмата Summer Work Travel ("Работа и пътуване в САЩ").

"Посолството ни тук в България вече 24 години успешно изпраща студенти, които участват в лятната студентска програма", посочи Мертен, като допълни, че Summer Work Travel дава възможност на младежи от цял свят да живеят и работят в САЩ, за да опознаят хората и начина на живот там.

По думите на посланика от 2000 г. досега над 120 хил. българи са били част от програмата, която "подобрява връзката между двете страни". "Смятам, че това наистина е опит, който променя живота на хората които участват, и ние сме изключително щастливи да подкрепяме студентите, които искат да се включат", коментира още Мертен, пише вестник "24 часа".

Според посланика студентите от Summer Work Travel се превръщат в културни посланици на държавите си по време на престоя си в САЩ. "Благодарение на вас стотици американци ще се запознаят отблизо с България, много от тях за първи път", заяви още той, обръщайки се към българските студенти. По думите му това ще помогне на хората зад Океана "да натрупат знания за вашата прекрасна страна, а може би дори да ги вдъхнови да я посетят някой ден".

"Убедени сме, че когато се завърнете у дома в края на лятото, ще станете посланици на САЩ, като ще разказвате за американската култура и ценности на своите състуденти, приятели и семейство", отбеляза още Мертен, като допълни, че връзките между българи и американци "са по-силни от всякога".

Един от тазгодишните участници в програмата - третокурсникът Кирил от Русенския университет, ще бъде на бригада за втори път. При първото си пътуване в САЩ той избира Аляска, защото щатът предлага "недокосната от човека" природа, която, по думите му, е "красива и жива". В Аляска освен това няма много местни, отбеляза още Кирил, което дава възможността да се запознаеш с доста чужденци от цял свят, както и с американци от други щати.

Това лято Кирил ще работи в ресторант в Масачузетс, като една от целите му по време на престоя там е да започне втора работа. Това е честа практика при повечето студенти, които отиват на бригада. "Ако отиваш единствено да изживееш това, което може да ти предложи САЩ, можеш преспокойно да работиш само на едно място", посочва Кирил, като отбелязва, че голяма част от хората предпочитат работата на две места, тъй като имат някаква конкретна цел и "това е един по-бърз начин да събереш средства".

След като се завърне в България Кирил смята да се възползва от програмите Еразъм+ и да продължи да трупа опит, а на студентите, които умуват дали да се запишат на Summer Work Travel, той казва: "Живей, сега е момента!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Предложение
    Американският посланик трябва да даде виза и на капацитета по тракторни науки, за да научи американските си колеги и фермери как се орат наклонени терени. А той като майстор по различни схеми е запознат и с други неща. Добре е да сподели богатия си опит.
  • 9
    4
    БАЙ ТОШО
    Новината е ДЪНО! НАЦИЯТА ДЪЛБАЕ ДЪНОТО
  • 7
    3
    Ами това е
    Според качеството на обучението и нивото на кадрите е и мястото на работа - сервитьори, продавачи в магазините, камериерки и какви ли не още "престижни" работни места. Ами то и в България повечето кадри на селскостопанския унивилает като се дипломират са продавачи, сервитьори и други подобни. Слава на павликенския капацитет, който за 15 години управление издигна до "незнайни" висоти престижа на училището. Превърна го в "спокойно гнездо" за собственото и присъдружни семейства, приятели и съпартийци и дащно местенце за схеми и добри заплати за послушните пионки. Не знам дали това събитие е за хвалене, но за американския посланик ми се струва, че е унижение.
  • -3
    2
    Минавай и заминавай
    Тьотка Мутрофанка иска да дава визи на български студенти да работят като продавачи на боярищник и да специализират в Магадан, ама.... що така никой не иска? Даже и чаветата на кумунярите искат да учат, работят и живеят в "прогнилия" Запад? И не само българските отрочета като на Сланинова, Кутеф, Свиленски, Гечеф, Гергов, ами и на рулямците Коня, Мустака, дъртата Сахарка, Мечока и прочее високопоставени руZZшлямски терористи? _)_
  • 12
    1
    Само Минавам
    Да видим дали правилно разбрах: Посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен лично е връчил визата на български студент, който ще работи в гостилница на територията на САЩ? Мен вече ме е срам! В НАСА, места ли няма за български студенти? Или нашето образование се равнява на служител в гостилница в САЩ? Или сме прекалено глупави за НАСА?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари