Студеният душ не предотвратява болести

0
Има положителен ефект само върху здрави хора и той не е чак толкова значителен
Има положителен ефект само върху здрави хора и той не е чак толкова значителен Снимка: Amorq

Редица учени са на мнение, че студеният душ влияе положително върху продуктивността на здравите хора, съобщи Лайф, цитиран от БТА.

Изследователи от Медицинската академия в Амстердам потвърдиха отдавнашно заключение на медици за оздравителните процедури - студеният душ действително има благоприятно въздействие върху здравето и продуктивността на хората. Тази процедура обаче е ефикасна единствено когато индивидът е здрав.

В рамките на изследването било анализирано здравословното състояние на 3000 души. Резултатите показали, че водните процедури на практика нямат почти никакъв положителен ефект върху имунната система - общото състояние на организма се подобрява едва с една трета.

Учените освен това отбелязват, че по въздействието си върху организма сутрешният контрастен душ може да бъде сравнен с изпиване на чашка кафе.

Независимо че почти всички участници почувствали силен дискомфорт по време на сутрешния студен душ, 91 процента заявили, че ще продължат да се подлагат на водни процедури сутрин.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари