Струпване на спортисти на русенската лекоатлетическа писта в комплекс "Ялта"

2

Според Ивелина Милкова, залата в спортен комплекс "Ялта" не позволява нормална спортна подготовка

През студените месеци в залата е истинско предизвикателство да се тренира, тъй като съоръжението се използва от няколко лекоатлетически клуба по едно и също време. Става струпване на трениращи, които нямат необходимото пространство за нормална спортна подготовка. Пистата, с която разполагат в залата, е с дължина 60 метра, а за една истинска спортна подготовка се изисква много по-сериозна дължина на трасето.

"В тази зала тренират спортисти, които ежегодно се доказват на национални състезания и заемат челни позиции въпреки липсата на условия за нормална подготовка. Основен пример са хвърлячите и овчарските скачачи. Тук те не могат да практикуват своите дисциплини по абсолютно никакъв начин и въпреки това винаги заемат място на стълбичката. Какво ли щеше да е, ако тренировъчният им процес през цялата година е адекватен, а не да се опитват да компенсират загубеното време, прекарано тук в тази дупка," пита Ивелина Милкова във Фейсбук.

Съществува и риск от инциденти, тъй като заедно тренират професионални атлети и малки деца, които все още нямат изградени спортни навици.

Проблемът съществува от години и очаква своето решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари