Струнен квартет "Данел" изнася концерт на Мартенски музикални дни

1
Ансамбълът гостува за първи път в България
Ансамбълът гостува за първи път в България Снимка: БТА

Ансамбълът гостува за първи път в България

Френско-белгийският струнен квартет "Данел" ще изнесе концерт тази вечер в Доходното здание в Русе. Събитието е част от 63-тото издание на международния фестивал "Мартенски музикални дни", съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова.

По думите ѝ музикантите от ансамбъла Марк Данел (цигулка), Жил Миллет (цигулка), Влад Богданас (виола) и Йован Маркович (виолончело), гостуват за първи път в България, предава БТА.

"Програмата включва автори и творби, които са своеобразна запазена марка на квартета. Струнните квартети на Вайнберг, Чайковски и Бетовен са винаги изкушение за любителите на класическата музика", каза Чавдарова.

Марк Данел заяви, че той и колегите му са щастливи, че са в Русе.

По думите на музикантите публиката тази вечер може да очаква удоволствие от музиката, защото "програмата е като еликсир на младостта". Квартетът е създаден преди 32 години. "За нас репертоарът е изключително ценен и това ни мотивира да сме винаги заедно", каза Данел.

Повече от 450 участници от 10 държави ще се изявят на фестивала "Мартенски музикални дни" в Русе до 31 март тази година. Музикалният форум предлага повече от 20 събития - оркестрови програми, ансамблови концерти, балетен спектакъл, съпътстващи събития и дебютиращи на българска сцена артисти и състави.

"Мартенски музикални дни" е една от най-дългогодишните и реномирани фестивални сцени в България. Това е фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961 година и организиран от Община Русе, всяка година музикалният форум превръща града в място за срещи на елитни артисти от световната и европейската музикална сцена, посочват организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари