Строители за бетона на Алепу: Това е конструкция с функция

3
Надграждане на красотата на природата и конструкция с функция
Надграждане на красотата на природата и конструкция с функция

Брегоукрепително противосвлачищно съоръжение ще е интегрирано в бъдещия курортен комплекс, който пък ще се разполага терасовидно над плажа. Комплексът обаче е на втора, не на първа линия. Там бил общинският имот - плажът.

Дружеството е ГБС Турс. То е дъщерно на Главболгарстрой.

Надграждане на красотата на природата и конструкция с функция

Така определиха пред bTV строителството на съоръжението Радослав Котларов - човекът, който само преди година заяви, че строителство няма да има и инж. Камен Славин, който представи проекта.

“Стена, която контактува със свлачището и това решава проблема на самото свлачище. Кутийките са празни пространства, които имат функцията да укрепят стената отзад. Ако е само бетонна стена, няма да е ефективна като цена. Щеше да е сложно и скъпо уплътнение. Логично е растера на бъдещата сграда да бъде продължен до фундаментите", заяви Славин.

Свлачището драстично оскъпило изграждането, заяви Котларов.

А иначе - право за строеж има от 2016 г. Появили се проблеми, които застрашавали комплекса на ГБС Турс. По думите на представителите на дружеството свлачището застрашавало значително пречиствателната станция и можело да се стигне до екологична катастрофа. Само за една година то придобило опасни размери и това накарало дружеството да се включи в проекта.

В момента има забрана за строителството, но по думите на инж. Цветанска Павлова то се отнася за втори етап от изграждането.

"Заповедта е пред мен. Нямаме забрана да построим първи етап. Няма и логика. Представете си да спрем донякъде в момента. Това би станало опасно", отсече Павлова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари