Строги мерки: Потънал в народната любов премиерът прегръща редица невинни създания

3
Ако ужасно високата ни смъртност заради вируса е най-добро справяне с пандемията, то не знам какво е не най-добро справяне
Ако ужасно високата ни смъртност заради вируса е най-добро справяне с пандемията, то не знам какво е не най-добро справяне

Аз съм за строги в разумността си и разумни в строгостта си анти-ковидни мерки. Даже ми омръзна да чета как със своите статистики и анализи за пандемията у нас съм участвал в страхуването на хората.

Истината не е страхуване. Обективната информация – също. Още повече при хвалипръковщината на властта, че сме се били справяли най-добре с пандемията. Ако ужасно високата ни смъртност заради вируса е най-добро справяне с пандемията, то не знам какво е не най-добро справяне.

Ето и сега – въпреки, че трябва да ваксинираме поне по 8000 души на ден, за да има в близките месеци някакъв ефект от ваксинирането, ние пак сме последни в Европа, но то, виждате ли, било по вина на населението, защото властта поръчала ваксините и сроковете за тяхното осигуряване, базирайки се на нагласите на обществото!

И дори един умен млад математик направи словесно салто мортале, твърдейки, че унизителните темпове на ваксиниране в България можело да донесат полза!

Хайде властта пиарства и пропагандира неудържимо и самозабравено, но може ли млади и умни хора, още повече математици да наливат волно и неволно бистроструйна вода в мелницата на властовите словоизлияния?!

Да повторя – аз съм за строги в разумността си и разумни в строгостта си анти-ковидни мерки!

Въпреки това според мен има нещо репресивно, тоталитарно, агресивно, милиционерско в това системно нахлуване в заведения по доноси на конкуренти и, както каза, уважавана от мен журналистка, по оперативни сигнали (които всъщност са също форма на доносничество).

Да, проверки трябва да има, но усърдността и безкомпромисността, широкото оповестяване и бруталната демонстрация на твърда властова ръка не се връзват с пълната пасивност на същите тези власти

спрямо апокалиптичната корупция,

спрямо некадърното строителство, което още преди да е завършило се нуждае от капитални ремонти,

срещу тоталния отказ от правосъдие в страната,

срещу чекмеджетата с пачки и кюлчета,

срещу нежеланието на един самозабравил се олигарх да си върне 60-те милиона на данъкоплатците,

срещу дефицитите от животоспасяващи лекарства,

срещу злоупотребите с еврофондове,

срещу нескончаемите конфликти на интереси,

срещу безчинствата на местните дерибеи, практически до един свързани с управляващата коалиция…

Скоро ще има сигурно и публични процеси и народни съдилища срещу злостните ресторантски нарушители на противоепидемичните мерки, а техните собственици вероятно ще бъдат обявени за врагове на народа.

И то когато в същото време премиерът се разхожда без маска сред множество от хора, повечето от които са също без маски, а после, както се изрази образно-шеговито моя ФБ-приятелка, започна да гняви от очевидно доволство, потънал в народната любов, редица невинни създания, прегръщайки ги бащински така, както и Тодор Живков не ги е прегръщал…

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари