Стрелецът от Ханау е оставил предсмъртно писмо

0
Тобиас Р. убива и майка си след като отне живота на 10 души в германския град
Тобиас Р. убива и майка си след като отне живота на 10 души в германския град Видео: NOVA

10 души бяха убити при две нападения в сряда в германския град Ханау.

Извършителят е открит мъртъв в дома си. Той оставил писмо, в което признава за стрелбата и изразява крайнодесни възгледи, информира NOVA.

Първият инцидент станал в наргиле бар в центъра на града. Свидетели споделят, че са чули няколко изстрела. Тази първа стрелба оставя четири жертви и един тежко ранен. Извършителят, установен с името Тобиас Р., успява да избяга с тъмен автомобил и отива в квартал „Кеселщад”, на около 2 км, където отново открива стрелба в друг наргиле бар. Там жертвите са пет. Информацията за стрелба на трето място не се потвърди.

Към 22.00 ч. получихме няколко сигнала за две нападения със стрелба на две различни места в Ханау. Първите полицаи, пристигнали на мястото, установили, че е имало изстрели в района на Хоймаркт и на площад „Курт Шумахер”, каза говорителят на полицията Хенри Фалтин.

Свидетели на стрелбата споделят, че са шокирани.

Още не можем да повярваме, че такова нещо се е случило в нашия район. Все едно си във филм. Все едно някой си играе с нас”, каза очевидецът Кан-Лук Фризена.

След 7-часово издирване специалните части откриват предполагаемия стрелец, който се е самоубил в дома си. До него е открито тялото на майка му. Властите в Хесен потвърдиха, че мотивите зад стрелбата са крайнодесните убеждения на нападателя.

И в двата наргиле бара клиентите били предимно от кюрдски произход. А разследващите откриха предсмъртно писмо и видеозапис, публикуван от нападателя дни преди да разстреля жертвите си. Посланията тепърва ще бъдат анализирани”, заяви вътрешният министър на провинция Хесен Петер Бойт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари