Стотици туристи посещават ежедневно Дяволския мост

1
Съоръжението е построено в началото на 16-ти век по заповед на султан Селим I
Съоръжението е построено в началото на 16-ти век по заповед на султан Селим I Снимка: nationalgeographic.bg

Съоръжението е построено в началото на 16-ти век по заповед на султан Селим I

Стотици туристи от различни краища на страната и от чужбина посещават ежедневно Дяволския мост край Ардино, предава БНР. Той е един от най-популярните и посещавани туристически обекти в Източните Родопи. Семейство Станислава Чорбаджиева и Владимир Недялков са от София и за първи път посещават Дяволския мост. „Уникално и тайнствено място, необятна природа. Заедно с нас са и двете ни дъщери Ния и Тина. Показваме им най-интересните забележителности в България. Ардино е прекрасен град. До моста се стига по удобен и асфалтиран път“, споделиха те.

От медиите научих, че община Ардино е обявена за най-добра туристическа дестинация за 2022 г. Със съпруга ми и още едно приятелско семейство решихме да посетим забележителностите на общината. Много е красиво тук. Родопите са една от любимите ни планини в страната. Изпълнени с приятни емоции, възхитени от видяното си тръгваме от Дяволския мост“, заяви Янка Михайлова от град Генерал Тошево, област Добрич, която също идва за първи път. Тя уточни, че ще посетят още тракийското светилище „Орловите скали“, Общинския исторически музей и меандрите на река Арда.

Дяволският мост над река Арда е построен в началото на 16-ти век по заповед и желание на султан Селим I като част от път свързващ Горнотракийската низина с Беломорска Тракия и Егейско море.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари