Стотици скандират "Татари и фашисти" преди откриването на българския клуб в Охрид

2
Срещу сградата хвърлят яйца и камъни
Срещу сградата хвърлят яйца и камъни

Срещу сградата хвърлят яйца и камъни

Стотици скандират "българи татари и фашисти" пред сградата, където трябва да бъде открит официално българският клуб "Цар Борис III“ в Охрид, предаде репортер на БГНЕС

Част от протестиращите носят плакати с надписи срещу България и с призиви срещу Европейския съюз, който подкрепял "фашистките искания на България".

Протестът официално бе подкрепен лично от лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който призова за "масово участие в протеста срещу откриването на българския клуб "Цар Борис III". Към призивите за участие в протеста се присъедини и проруската формация на Димитър Апасиев "Левица". Мицкоски и Апасиев бяха основните организатори на протестите срещу френското предложение за започване на преговори за членство на РСМ в ЕС това лято. По време на протестите имаше вулгарни и обидни квалификации както срещу България, така и срещу целия ЕС и по-специално срещу Франция.

Миналата седмица по време на футболния мач в Скопие между националните отбори на България и РСМ българският химн беше освиркан, а от трибуните се чуваха обидни скандирания срещу страната ни.

По повод на призивите за протести срещу откриването на българския клуб в Охрид преди два дни българският министър на външните работи Николай Милков призова "реакциите да бъдат премерени". "Добре е да бъдем хладнокръвни, да мислим преди да говорим и да решаваме нещата прагматично в това, което нашия договор за добросъседство предвижда", каза още Милков, припомня БГНЕС.

Часове преди откриването на клуба в Охрид депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и член на ръководството на тази партия Антонио Милошоски съобщи, че той лично днес ще внесе в Народното събрание "проекто-закон забраняваш създаването и регистрирането на сдружения, които имат пряка връзка с Третия Райх и фашисткия режим".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    dgd
    До 5 За нищо не сме им виновни. Те просто са промити мозъци. Албанците им превземат бавно държавата, те на нас се зъбят. И ние сме същите де - турците и циганите превземат държавата, а все руснаците ни виновни.
  • 10
    5
    Баба Злата
    Един път само съм била в Македония - че те албанските знамена там повече и по-големи от македонските! За какво точно сме им криви ние?
  • 7
    4
    dgd
    СРМ е една мини-Украйна. Промити мозъци.
  • 11
    3
    МОСАД
    М,да. Никакъв ЕС за тия...
  • 11
    2
    До 1
    То е ясно кой-српските мекерета, които са гнусни рушлямистки подлоги! За макетата Еуропска Уния през крив макарон!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари