Стотици се насладиха на празненствата в Стълпище

0
Там се проведе празникът на Община Иваново
Там се проведе празникът на Община Иваново

Многобройни изпълнители и публика събра на 26 август празникът на Община Иваново под наслов “От Поломието до Дунав заедно”.

Той се провежда всяка година и е продължение на традиционните в миналото събори и панаири, провеждани в края на месец август.

Празненството на Стълпище, привлякло стотиците жители на региона, включваше концерти на местни самодейни и гостуващи представителни състави от община Иваново и съседни общини, съпътствани от изложби на характерни за района плодове, зеленчуци, вино, мед и др., както и тържествена заря.

Богатата фолклорна програма откриха децата от село Тръстеник, за втора поредна година имаше голяма изложба на рисунки на открито с творби на малките художници от село Пиргово.

В тържествата се включиха и народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев и Андриан Райков, заместник областният управител Свилен Иванов, председателят на Общинския съвет в Ценово Галина Георгиева, общински съветници от Иваново, Ценово и др., кметове на общините Ценово, Две могили, Бяла, кметове на кметства и кметски наместници.

Това място е емблематично за нашата община, която е все по-разпознаваема като туристическа дестинация. Голяма отговорност е за нас да направим нашата община и добро място за живеене, с добра инфраструктура, с разнообразен културен и социален живот.

Това е място, където може да развиваме своя бизнес, спокойни, че нашите бащи и майки достойно изживяват старините си, а децата ни – щастливо своето детство. Направихме много, но ни предстои още повече“, каза кметът на Иваново Георги Миланов в приветствието си към жителите на общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари