Най-дългото хоро в Русе

8

Стотици русенци се хванаха на най-дългото хоро в центъра на града 

Снощи площадът пред Общината в Русе се оказа тесен, за да побере танцуващите русенци. Танцова школа „Играорци“, техни приятели и случайни минувачи извиха най-дългото хоро под песенния съпровод на обичания народен изпълнител Николай Славеев. Стотици хора танцуваха повече от час и половина хора и ръченици, превръщайки откриването на творческия сезон на „Играорци“ в незабравим празник. 

Николай Славеев поднесе пъстра китка от песни от всички краища на България, като успя да вдигне на крака и седящите на пейките по-възрастни зрители на концерта. Русенци показаха, че обичат и ценят българския фолклор, а Николай Славеев искрено се впечатли от уменията на танцуващите. Основателят на Танцова школа „ИграорциБогдан Донев закри грандиозния спектакъл с думите: „Не просто ви благодаря, а ви прегръщам за този празник, приятели!“. Той пожела попътен вятър през новия творчески сезон не само на дългогодишните танцьори в школата, а и на новодошлите. Защото красотата и богатството на българските народни танци трябва да бъдат споделяни. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    3
    Браво
    Браво! Беше страхотно! Стига негативизъм, скъпи съграждани, оценявайте малкото хубави неща, дето ни се случват в града!
  • 0
    2
    Мм
    Притесняваме ме, че основни новини в града редовно са, че група хора се хванали да изтанцуват едно хоро. Толкова ли няма какво друго да се случи в града, че само хорцата рекламираме. Това е подобрен вариант на бирата с кебапчетата, овчето племе се радва на малкото останали радости.
  • -4
    1
    Васил
    Дядо ми, русчуклия-предприемач от Царство България казваше:на плищада хора и ръченица играят войниците и слугините, а гражданите танцуваме валс и танго във военният клуб!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари