Стотици русенски семейства получават хранителни пакети преди Великден

3

Стотици русенски семейства в нужда, както и хора, останали без доходи по време на извънредното положение ще получат хранителни пакети до Великден, осигурени от Община Русе и БЧК.

Кампанията започна преди дни и доброволците вече обхождат адресите, съобщиха от Община Русе.

Пакетите, всеки от по 12 килограма, съдържат продукти от първа необходимост - олио, брашно, захар, варива. Съдържанието им е изчислено така, че храната, приготвена от тях да стигне за около 10 дни на четиричленно семейство. Заедно с хранителните продукти в пакетите, доброволците са поставили и по няколко маски във връзка със заповедта на Министъра на здравеопазването за задължителното ползване на лични предпазни средства на обществени места.

Комисия от служители на Община Русе и БЧК обработва получените сигнали на горещите телефони 082 506 702 и 082 506 769 и насочва помощта към нуждаещите се.

Целево усилията в кампанията се насочват към семейства, които отглеждат деца с увреждания; деца сираци; родители, отглеждащи сами децата си и останали без доходи заради кризата, както и други възникнали извънредни случаи. Стремежът е помощта да достигне до възможно най-много хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук