Стотици полети са отменени заради стачки в Германия и Австрия

0
Четири полета от София до Виена са отменени
Четири полета от София до Виена са отменени Снимка: БТА

Четири полета от София до Виена са отменени

Служителите по сигурността на няколко летища в Германия са призовани да стачкуват днес от германския синдикат "Ферди" (Verdi), заради което се очаква да бъдат отменени стотици полети, пише БТА, като цитира ДПА.

Трудовият протест цели повишаване на заплащането на служителите и осигуряване на по-добри условия на труд. Той включва аерогарите в Берлин, Хамбург, Щутгарт, Карлсруе/Баден Баден и Кьолн/Бон.

"Поради обявената стачка на 14 март няма да бъдат възможни излитания на пътнически полети на летище Берлин Бранденбург. Входящите полети също могат да бъдат засегнати от отмяна и промени в разписанието на полетите в резултат на стачката", гласи съобщение на сайта на берлинското летище.

Отново по призив на "Ферди" спират работа и служителите по сигурността на летището в Мюнхен. Очаква се стачката им да продължи до 6:00 ч. утре сутринта местно време, съобщи Ройтерс.

В петък (15 март) ще стачкуват и служителите по сигурността на летищата в Хановер, Дортмунд, Веце, Лайпциг и Дрезден.

Пътниците няма да бъдат допускани до летищните терминали, ако служителите, които отговарят за сигурността, регистрацията и обработката на багажите, спрат работа, отбелязва ДПА.

Очаква се стачните действия днес да доведат до отмяната на над 580 полета и да предизвикат допълнително забавяне на полетните разписания. Това ще засегне около 90 000 пътници, по данни на летищната асоциация А Де Фау (ADV).

Също днес австрийските авиолинии (Austrian Airlines) отменят около 110 от своите полети заради стачка на кабинния персонал. Превозвачът, който е подразделение на германската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa), е уведомил по-рано около 9000 пътници, че полетите им няма да се осъществят.

Четири полета от София до Виена са отменени.

Стачката е с искане за увеличение с 30 процента на трудовите възнаграждения на кабинния персонал на авиокомпанията.

Вчера сутринта приключи друга транспортна стачка - в германската железопътна компания "Дойче бан" (Deutsche Bahn).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари