Столични полицаи устроиха капан на двама измамници

0
Единият от тях е избягал затворник
Единият от тях е избягал затворник Снимка: СДВР

Единият от тях е избягал затворник

Столични полицаи задържаха двама мъже, непосредствено след извършена измама.

Арестът на двамата мъже е осъществен в резултат на придобита информация и последвали професионални действия на служители от сектор „Грабежи“ в СДВР, с активното съдействие и на техни колеги от дирекцията. Така 36-годишният жител на Монтана и 46-годишният му съучастник попаднали в полицейския капан минути след като възрастен мъж им дал поискана парична сума с уверението за изгоден обмен на левове във валута. Установено е, че двамата се представили пред жертвата си за служители на несъществуваща компания.

Мъжете направили опит да осуетят полицейските действия и да избягат с автомобила, с който се придвижвали, като не само създавали предпоставка за пътнотранспортно произшествие, но и застрашавали живота на случайно преминаващи граждани. При извършения тест на 46-годишния шофьор станало ясно, че той се е качил зад волана под въздействието на кокаин. В хода на разследването е установено, че 36-годишният се е представял с неистинска лична карта, обявен е за общодържавно издирване като „беглец от място за лишаване от свобода, незавърнал се от прекъсване“.

При предприетите процесуално-следствени действия в автомобила е открита паричната сума, предадена от потърпевшия, а на адресите, обитавани от двамата - множество предмети и вещи, съотносими към престъпната им дейност.

След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство 46-годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. 36-годишният е приведен по надлежния ред в ЗООТ “Казичене“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари