Столични полицаи спасиха пациентка с коронавирус

0
Преди седмица заразената с коронавирус Дани Йорданова от София вика линейка, а на сигнала й се отзовават не медици, а полицаи
Преди седмица заразената с коронавирус Дани Йорданова от София вика линейка, а на сигнала й се отзовават не медици, а полицаи Видео: bTV

Жената била върната от столична поликлиника без преглед и без изследвания

Столични полицаи спасиха пациентка с коронавирус. Жената била върната от столична поликлиника без преглед и без изследвания.

Двама униформени се погрижили тя да получи навременна помощ в друго лечебно заведение, разкрива bTV

Публикациите за постъпката им предизвикаха бурна реакция в социалните мрежи.  Преди седмица заразената с коронавирус Дани Йорданова от София вика линейка, а на сигнала й се отзовават не медици, а полицаи.

Публикацията е преразказана от приятелите на Йорданова и направо взривява „Фейсбук“.

„Помогнал й, когато медиците от 12-о ДКЦ буквално са я оставили в ръцете на Бога, тъй като имала положителен тест и отказали да правят снимка на дроба, въпреки че тя се е задушавала. Веселинов, вместо да я върне вкъщи, както му казали онези "доктори", я закарал в „Пирогов“.

Полицай Антон Веселинов и колегата му помагат в столичната спешна помощ, а днес са с извънредно дежурство на протеста. Неочакваната благодарност в социалните мрежи ги изненадала.

Жената видимо се движеше малко по-трудно заради заболяването, придружихме я, направихме всичко възможно да й бъде помогнато. Общо взето, така се отнасяме към всички, които превозваме, не само към тази жена. Гледаме колкото можем да помогнем, затова сме там“, заяви полицай Антон Веселинов.

„Колегата я придружаваше в болницата навсякъде, даже до тях й помогна да се прибере. И се надявам, че вече е по-добре“, каза полицай Благой Палакарчев.

Казват, че хората им се доверяват, без значение, че ги возят с полицейски бус вместо с линейка. Дежурствата им в спешното ще продължат, а един от коментарите за постъпката им, е много специален - че отношението към болните също лекува. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Иванчо пита баща си:
- Тате, какво е гола вода?
- Айрян без кисело мляко!

Харесай Дунавмост във Фейсбук