Столични полицаи предотвратиха измама с банкова сметка

2
50-годишен мъж и 35-годишна жена са привлечени като обвиняеми
50-годишен мъж и 35-годишна жена са привлечени като обвиняеми

50-годишен мъж и 35-годишна жена са привлечени като обвиняеми

В резултат на предприети незабавни действия служители от столичното Девето РУ предотвратиха измама с банкова сметка. На 22 януари в полицията постъпил сигнал от служителка на банков клон в ж.к.“Люлин“ - мъж, със съмнително поведение поискал да активира услуга за електронно банкиране на нов посочен телефонен номер, като се представил за клиент на банката. Незабавно към адреса били насочени полицейски екипи. На място те констатирали, че личната карта на мъжа е подправена и данните отговарят на действителен клиент на банката, който не ползва електронно банкиране, съобщават от СДВР.

Заелите се със случая криминалисти бързо стигнали до самоличността на мъжа, направил опит за измама – 50-годишен жител на Враца, а при организираните бързи заградителни действия, в непосредствена близост, били засечени и две жени - на 46 и 35 години, които го изчаквали в лек автомобил. В рамките на проведените действия по разследването били събрани достатъчно данни за връзката им със задържания мъж.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура задържаните 50-годишен мъж и 35-годишна жена са привлечени като обвиняеми по образуваното досъдебно производство. Наложени са им мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари