Стойчо Яковски: Полицията е в колапс! Помогнете да я спасим

1
Кризата е толкова тежка, че в действителност полицаят не може да си свърши работата, призна топ ченгето
Кризата е толкова тежка, че в действителност полицаят не може да си свърши работата, призна топ ченгето Снимка: МВР / архив

Уважаеми, полицията е в колапс. Да, в колапс! Полицията, която е призвана да защитава хората, има остра нужда от помощ. Кризата е толкова тежка, че в действителност полицаят не може да си свърши работата. Иска, но не може! Работата, каквато е по закон, а не тази, която поредният министър или главен секретар е извел като приоритет на неговото управление.

Полицията е в колапс от дълго време, но няма ръководители, на които им стиска да си го признаят, да запретнат ръкави и да рестартират системата. Полицията е в колапс и поради факта, че за ръководни служители на всякакви нива се назначават хора, които не просто са с недоказани качества, а са хора с доказана липса на качества.

Полицията е в колапс и затова, че от полицая се очаква да притежава всякакви знания и умения, просто така, по условие. Някои биха казали, че се провежда обучение… нека не подхващам тази тема!

Полицията е в колапс, защото през последните години, освен всичко друго на полицая му се наложи да си купува униформи, да проси от приятели да дадат старите си гуми, за служебния автомобил, да се моли на този и онзи, за да получи неща, необходими за да си свърши работата. Поне част от нея.

Полицията е в колапс и поради много други причини, в резултат на което без причина загиват млади хора, други напускат, обидени и омерзени от отношението на поредните ръководители, които се упражняват на гърба на полицията.

Уважаеми, помогнете да спасим полицията!

Стойчо Яковски, Полицай на годината за 2018 г.

*Той бе награден, след като спаси живота на 4-годишно дете. Малкият Павел наблюдавал демонстрация на служители на “Специализирани полицейски сили”, когато си глътнал езика и припаднал. Полицаят Стойчо Яковски му оказва първа помощ и така му спасява живота. Той организирал и провел обучение по пътна безопасност в 22 детски градини, 16 училища и 4 университета.

Изучавал е Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред в/във Академия на МВР

Яковски е майстор по бойни изкуства. Инструктор в Да Дао – Клуб Север

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари