Стойчо Керев: След 100 години може да имаме кмет-машина

1
Тогава цивилизацията на определени места ще бъде управлявана от машини, смята изследователят на паранормални явления
Тогава цивилизацията на определени места ще бъде управлявана от машини, смята изследователят на паранормални явления Снимка: NOVA

Тогава цивилизацията на определени места ще бъде управлявана от машини, смята изследователят на паранормални явления

Изкуственият интелект има роля и на тези избори”. Това заяви журналистът и продуцент Стойчо Керев, цитиран от NOVA. Той даде пример с рекламите, таблетите, часовниците. „Изкуственият интелект има и друга роля и тя е сякаш по-съществена - да ни заблуди”, заяви журналистът и каза, че не е видял рекламна кампания на лице, създадено изцяло от изкуствен интелект.

Той е убеден, че само интуицията ни помага да се ориентираме в посланията на политиците. „Това чувство няма как да бъде променено, то е онзи ориентир, без който не бихме могли да се справяме с най-простичките задачи в ежедневието ни. Точно интуицията ни няма да ни заблуди. Въпросът е да се научим да я хващаме в секундата, в която тя се появи”, каза Керев.

Запитан дали може да видим кмет-машина, той обясни, че това е възможно да стане може би след около стотина години. Тогава цивилизацията на определени места ще бъде управлявана от машини, смята изследователят на паранормални явления. Метрото в определени мегаполиси на места се управлява от изкуствен интелект, каза Керев и допълни, че е важна границата. „Възможно ли е сами да предадем господството си”, запита Керев и си отговори, че разковничето е в образованието.

„Честността, откровеността започна да липсва в това, което чуваме. Започваме да гледаме неща, които са сякаш подготвени, нагласени. Това, което чувам във Варна, Бургас, Пловдив е приблизително едно и също, само сменям лицата. Вече е създадена машина, която е по-убедителна и от човека и тя ни управлява”, допълни журналистът. Той изтъкна, че записва с химикал важните неща и избягва да ползва търсачката гугъл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари