Стига сте ни унижавали с пръстови отпечатъци и срамни 40 лева за Коледа

1
Натикахте ни на дъното на блатото – мизерия, оголели, обосели и обеднели
Натикахте ни на дъното на блатото – мизерия, оголели, обосели и обеднели

Господа български управляващи, колкото и да крадете, колкото и да трупате, бъдете сигурни: вие няма да живеете добре, щом 90% от хората в страната са бедни.

Вие непрекъснато измисляте глупост след глупост. Ще назова само две. Пръстовите отпечатъци и тези срамни и унизителни 40 лв.,които ни готвите за Коледа, за да приспите гузната си съвест, пише Валерия Стефанова в Ретро.бг

Тези дни четох интервю със 115-годишна холандка. Това, което ме впечатли, беше откровението й, че и най-богатият може да живее добре само когато цялото общество е здраво, силно и успява да осъществи целите си. Тази жена благодари на бог, че й е „отнел най-лошите качества, които притежават хората – завистта, злобата, омразата и желанието за мъст”. Засрамих се, защото се сетих с какво ние, българите, днес храним душите и мозъците си – избухливост, желание за отмъщение, омраза, клюкарство, подлост, лицемерие.

Не съзнаваме, че това не е храна, а отрова, която ни носи високо кръвно, атеросклероза и много други страшни болести. И вместо да се заемем с решаването на жизненоважните си проблеми, затъваме все повече и се разединяваме. А може би точно такива сме нужни на днешните управляващи – с ниска мисловна, здравна и обща култура, за да ни третират като нискокачествен материал.

Живеем все по-зле и по-зле. Натикаха ни на дъното на блатото – мизерия, оголели, обосели и обеднели. И за да заслужим името „народ“, а не „мърша“, трябва да спрем пътя на крадците, простаците, бездарниците и некадърниците към властта. Трябва да извикаме ясно и категорично, че животът на 2 млн. българи не е само по Коледа и Великден. През цялата година имаме нужда от добра храна, добро здраве и спокойствие. А това ще стане само когато минималната пенсия в България стане 500 лв.

Източник: Ретро.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари