Стефка Берова: Спрете да пишете, че съм умряла!

0
"Нито имам инфаркт, нито съм зле! Страх от Бога нямате ли", пита певицата
"Нито имам инфаркт, нито съм зле! Страх от Бога нямате ли", пита певицата Снимка: Румяна Тонева / 24 часа

"Нито имам инфаркт, нито съм зле! Страх от Бога нямате ли", пита певицата

"Жива съм, здрава съм, всичко е наред. Намирате ме в Рим и тъкмо си говорим с внучето. Вие сте може би третият човек, който ми се обажда да пита дали съм добре. Разбрах, че излязло във фейсбук, че съм починала. А най-тъжното е, че на тази "новина" са се хванали и колеги от естрадата. Ама как може?".

Така реагира голямата изпълнителка Стефка Берова, която живее в Рим, и вчера за пореден път не само сайт, но и реални хора в мрежата я изкарват мъртва. "Не знам на кого това помага с нещо. Чудя се тези хора страх от Бога нямат ли? Обикновено човекът, който пише, че друг е умрял, в живота на него му се случват негативни неща. Нали знаете: "Който копае гроб другиму, сам пада в него", допълва Стефка, цитирана от "България днес".

Изпълнителката на "Двете сини девятки" е категорична, че нито е получавала инфаркт, нито била на ръба, както се написа. "Не съм зле, вярно е, че за годините си имам болежки като диабет например, но го контролирам. Но знаете ли кое е дори комичното - когато бях тук за концерт, точно в момента, когато давах автографи и говорих с хората в залата, бяха написали, че съм в спешното и съм получила и инсулт. Ама как може? Поне да бяха проверили, че концерт имам и всичко е наред! Тъжна работа, много съм огорчена от тази неприятна кампания срещу мен. Не знам кой я е измислил и защо, но не е редно", казва Берова.

И на 81 години на певицата още ѝ се играе и пее на сцената. "Миналата година правихме концерти с мои колеги, беше прекрасно. Тази година нещо организаторите не се бяха справили като хората и мисля, че трудно отново пак бих се върнала, ще си помисля. Иначе по отношение на театъра 20 години заобикалях сградите. Но и там ми се играе. За съжаление, все идвам лятото, когато театрите почиват. Иначе съм участвала в постановки на Пернишкия театър. Последно там бях Малама от Страшимиров. Но много трудно научих репликите, понеже бяха на старобългарски. Иначе така ми се играе във филм или в киното, не се чувствам на 81 години", с усмивка споделя певицата.

Стефка е категорична, че в момента най-много се радва на внучето Макс и не се чувства самотна. "Аз съм деен човек. Но хората, които обичам, не са около мен. Майка и татко си отидоха самички, дъщеря ми израсна почти без мен, ето сега си хвана пътя. А аз толкова пъти си мислих, че детето ми пее фалшиво. Все бях уморена да чуя, че има талант. Чак после го разбрах, когато ми го казаха познавачите в бранша ни. И съм доволна, че Косара също пее", казва Стефка.

С днешна дата певицата е доволна и че дъщеря ѝ се грижи за нея, така че с мизерната си пенсия от България да не се чувства зле и да се чуди как да преживява.

"Не съм невъзвращенец. Идвам си всяко лято, но заради политическите лавирания, си тръгнах от страната. Преди да замина за Рим, се пенсионирах със 190 лева. След това парите ми се увеличиха с малко. И сега да е, как ще оцелея, дори и малко повече да дават? Тези хора "горе" хич не мислят за нас, "долу". Но...такива си ги избирате", смята Стефка Берова, която отдавна вече не гласува на избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари